Kappersopleiding of cursus

25/07/2018   |   25/07/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Vind jij het heerlijk om altijd met haar bezig te zijn. Maak je altijd iets leuks van je kapsel en is hierin je eigenlijk niets te gek? Een kleurtje, even wat bijknippen, mooi opsteken, touperen of kan je het niet laten om het haar van anderen te doen? Dan is een opleiding of een cursus om kapper te worden waarschijnlijk iets voor jou! Misschien heb je al een baan die je niet zo fantastisch vindt of ben je je sowieso aan het oriënteren. Maak die duik in het diepe, die lang niet zo spannend is als je misschien verwacht en maak van je hobby je beroep.

Wanneer ben je geschikt voor het kappersvak

Voor het kappersvak is het belangrijk dat je creatief bent en goed met mensen kunt omgaan. Maar wat vooral belangrijk is, is dat je een passie voor haar en kapsels hebt. Lijkt het jou heerlijk om jong en oud van een passend kapsel te voorzien? Kun jij goed luisteren naar de wensen van een klant en deze combineren met eventueel de laatste trends en technieken waardoor er een meer dan tevreden klant de deur uitgaat dan ben jij heel geschikt voor het kappersvak.

Basis technieken en specialisatie in het kappersvak

In een opleiding of cursus tot kapper leer je de basistechnieken voor het knippen van zowel dames- als herenkapsels. Je leert goede knip en snij technieken, het haar te wassen, krullen zetten en kleuren. Vervolgens ga je je verdiepen in allerlei kniptechnieken. Zo kun je je gaan specialiseren in dames of heren kapsels. Je leert over de nieuwste kleurtechnieken zoals Ombre, Sombre en Balayage, je leert lang en kort haar knippen en je leert hoe je het beste krullen kan zetten en knippen. Als je wilt kun je je zelfs specialiseren in een soort haar zoals afro's en kroeshaar.

Praktijk en stage

Als je het kappersvak wilt leren kun je kiezen voor een dagopleiding of een avondopleidingen en er worden allerlei cursussen aangeboden. Bij iedere opleiding bestaat een groot gedeelte uit praktijklessen, omdat je het kappersvak pas echt leert door het te doen. Bij sommige opleidingen is het een vereiste dat je stage loopt. Dit is helemaal ideaal als je jong bent en veel tijd hebt. Je leert werken in een echte kapsalon en met een beetje geluk kan je hier na je opleiding gewoon aan de slag. Ben je ondernemend ingesteld, dan kun je voor jezelf beginnen na het afronden van de opleiding. Er is vaak op dit moment veel vraag naar thuiskappers. Zorg voor spullen die je gemakkelijk mee kunt nemen en ga gezellig bij bekenden langs om het vak onder de knie te krijgen.