Kinderkapper

Voor de één sneller dan voor de ander, maar je ontkomt er niet aan: je kind moet naar de kapper. Op zeer jonge leeftijd is het niet nodig om het haar van je kind te knippen. Logischerwijs is dat wel van belang wanneer je kind (en dus de lokken van je kind) sneller gaat groeien. Hoewel een eerste kappersbezoek voornamelijk bestaat uit het bijknippen van de pony en het inkorten van haartjes in de nek, vergt een eerste bezoek aan de kapper de nodige voorbereiding.

Voor het eerst naar de kapper

Een eerste bezoek aan de kapsalon kan weerstand met zich meebrengen. Je zoon of dochter kan op voorhand zeer kalm zijn, toch kan dit omslaan bij het verschijnen van de kappersschaar. En dat is helemaal niet raar: een vreemde met een schaar kan onveilig voelen, de mantel kan vervelend zitten en met een beetje pech heb je ook nog een flinke wachttijd. Al met al is het dus zeer belangrijk dat je aandachtig je eerste bezoek aan de kapper voorbereidt met je kind.

Hoe pak je een kappersbezoek met je kind aan?

Er zijn uiteenlopende manieren om je kind gerust te stellen voor een bezoek aan de kinderkapper. Ten eerste is het ontzettend belangrijk dat je je kind stimuleert en beloont voorafgaande en tijdens het kappersbezoek. Vanzelfsprekend, doch belangrijk: presenteer het kappersbezoek als iets leuks en positiefs. Dit kan door het te combineren met een leuke activiteit later die dag, bijvoorbeeld het kiezen van het diner of een klein cadeautje. Daarnaast is het moment van de afspraak zeer belangrijk. Kies voor een tijdstip waarop je kind rustig is. Dan kijk je binnen de kortste keren naar zijn nieuwe knappe kop!

Welke kapper kies ik voor mijn kind?

Veel doorsnee kapsalons hebben ervaring met het knippen van kinderen van jong(ere) leeftijd. Wanneer je toch liever naar een specialist gaat met je kind, kies dan voor de kinderkapper. Deze is specialist in het vak en gewend aan het knippen van beweeglijke kinderen. Hij is zeer deskundig in zowel kappen als in de omgang met kinderen. Vol tact zorgt hij ervoor dat jouw kindje blijft zitten en zich prettig voelt in de kappersstoel. Hierbij wordt de kapper ook een beetje geholpen: deze speciale salons beschikken vaak over speciale stoelen en speelgoed om het kind bezig te houden. Om het kind volledig te laten wennen aan de kinderkapper, is het van belang hem hier terug te laten keren. Uiteraard na een weloverwogen keuze voor de juiste kapper voor jouw kind!

kinderkapper

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Kerkrade, Limburg
  22-03-2023
 2. Broek op Langedij.., Noord-Holland
  18-03-2023
 3. Haaksbergen, Overijssel
  15-03-2023
 4. Burgum, Friesland
  14-03-2023
 5. Lochem, Gelderland
  10-03-2023

Nieuwste beoordelingen

 1. Doetinchem, Gelderland
  27-03-2023
 2. Garderen, Gelderland
  24-03-2023
 3. Prinsenbeek, Noord-Brabant
  24-03-2023
 4. Helmond, Noord-Brabant
  21-03-2023
 5. Rotterdam, Zuid-Holland
  19-02-2023

Meeste bedrijven per provincie

 1. 2642 Zuid-Holland
 2. 2401 Noord-Brabant
 3. 2208 Noord-Holland
 4. 1816 Gelderland
 5. 1331 Limburg

Kappers uitgelicht