Barber

We zien ze steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen; de barbershops. Of in het Nederlands ‘de barbier’. Een kapper die gespecialiseerd is in het trimmen, modeleren en scheren van je baard en richt zich vaak uitsluitend op mannen. Het beroep van barbier werd al door de oude Egyptenaren uitgeoefend en had veel aanzien. Tijdens de Middeleeuwen was een barbier vaak ook nog chirurg en tandarts. De scheermessen die werden gebruikt waren vlijmscherp en werden op banden geslepen. Na de uitvinding van het veiligheidsscheermes en het elektrisch scheerapparaat in Europa en Noord-Amerika werden deze messen steeds minder gebruikt. Tegenwoordig is het in Nederland zelfs verboden om open en herbruikbare messen te gebruiken. Dit in verband met de veiligheid en hygiëne van de klanten.

Wat doet een barbier

Tegenwoordig is de barbier lang niet meer zo bekend . Maar dit lijkt te veranderen. Je ziet steeds vaker dat herenkappers ook de verzorging van snorren en baard aanbieden. Dit is helemaal niet zo’n gek idee, want het onderhouden van een (volle) baard blijkt in het dagelijks nog helemaal niet zo gemakkelijk. Het resultaat zal nooit zo glad worden als bij een barbier, die de juiste expertise, mesjes en verzorgingsproducten in huis heeft. Ook kan een barbier je tips geven over het onderhoud van jouw baard. Bij een traditionele kapper kun je meestal met je snor en je baard niet terecht.

Alleen voor mannen

Een barbier richt zich, in tegenstelling tot gemengde kappers, uitsluitend op mannen. Gemengde kappers zijn meestal niet gespecialiseerd in mannenkapsels. Ze zijn daarom ook minder op de hoogte van de laatste trends, technieken en wat het beste staat bij jouw gezicht. Daarom kan het fijn zijn om een kapper te bezoeken die deze expertise wel heeft, voor zowel je baard als je kapsel. Daarnaast heeft de barbier ook een sterke sociale functie. Bij de barbier ben je met mannen onder elkaar, en dat zorgt voor een open sfeer. 

Uitstraling en aankleding

Een andere reden voor de nieuwe populariteit van de barbier is dat veel zaken kosten noch moeite hebben gespaard om hun zaak een gezellige, ontspannen uitstraling te geven. Zo wordt in veel zaken gespeeld met het oldskool karakter van de barbier, en hier door middel van de aankleding op ingespeeld. Denk aan vintage items, leren stoelen en veel hout. Kortom, de gemiddelde barbier is veel meer dan een gewone herenkapper en daarom zeker een bezoekje waard.

barbier barber

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Hardinxveld-Giess.., Zuid-Holland
  31-03-2024
 2. Oisterwijk, Noord-Brabant
  28-03-2024
 3. Kampen, Overijssel
  12-02-2024
 4. Zeddam, Gelderland
  24-01-2024
 5. Breda, Noord-Brabant
  04-11-2023

Nieuwste beoordelingen

 1. Alkmaar, Noord-Holland
  22-05-2024
 2. Lochem, Gelderland
  07-05-2024
 3. Breda, Noord-Brabant
  03-03-2024
 4. Almere, Flevoland
  29-02-2024
 5. Smilde, Drenthe
  07-02-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 2616 Zuid-Holland
 2. 2391 Noord-Brabant
 3. 2198 Noord-Holland
 4. 1804 Gelderland
 5. 1325 Limburg

Kappers uitgelicht