Pruiken

Welke pruik het meest geschikt is voor jou hangt af van verschillende factoren. De kapper of adviseur luisteren naar jouw voorkeuren, maar kijken ook naar de vorm van je gezicht, je eigen haarstructuur en de tint en ondertoon van je huid. Er is zo’n grote variëteit aan kleuren, modellen, structuren en volumes dat er voor iedereen wel meerdere passende opties bij zitten. Gegarandeerd dat jij na deze, voor sommigen, toch wel spannende dag met een tevreden en ontspannen gevoel de kapperszaak uitloopt.

Pruiken en haarstukjes

Kappers die zijn gespecialiseerd in pruiken bieden verschillende opties aan. Er zijn hoogwaardige pruiken van menselijk haar, afkomstig van de kapper, maar ook van synthetisch haar. Echt haar oogt ‘voelt’ natuurlijk en de vezel is dunner. De verschillen in kwaliteit zijn echter lang niet meer zo groot als vroeger en beide opties geven tegenwoordig een natuurlijk resultaat. Daarnaast moet je kiezen of je een pruik wil die je hele hoofdhuid bedekt of slechts een gedeelte. Skin-tops of mono-tops zijn pruiken die, op volledig gesloten basis, je hele hoofdhuid bedekken. Het haar wordt meestal met de hand in de (op jou afgestemde) huidkleurige basis geknoopt. De haren worden dicht bij elkaar ingezet, en is dus uitermate geschikt voor mensen die geen of weinig haar hebben. De rand van de pruik wordt door het model van het kapsel subtiel weggewerkt zodat het natuurlijk blijft ogen. Je kunt echter ook kiezen voor een ‘haarstukje’ of een ‘toupet’ dat alleen de dunnere en kale plekken bedekt. De rest van de pruik bestaat meestal uit fijnmazig gaas. Ook kan het dat het haar is geweven en door middel van de kam of het elastiek op de gewenste plekken bevestigd kan worden.

Trenzen

De laatste optie is een pruik gemakt op basis van trenzen. De haren worden dan op elastische banden vastgezet die de kap voor over je hoofd vormen. Tussen deze banden zit ruimte waar je echte haar doorheen zal vallen. Deze pruik is dus bedoelt voor het creëren van dikker en voller haar bij vrouwen die nog voldoende eigen haar hebben. De adviseurs in een kapperszaak kunnen je vertellen wat voor jou de beste optie is.

Andere benodigdheden

Als je zolang mogelijk van je pruik wil genieten is het belangrijk dat je deze op de correcte wijze draagt en verzorgt. De kapperszaak biedt daarom ook onmisbare benodigdheden voor de verzorging en het onderhoud van pruiken en haarwerken aan. Denk hierbij aan haarnetjes, piepschuimkoppen, speciale borstels met ronde lussen en standaarden om je pruik na het wassen op te laten drogen. Ook zijn er vaak stylingsproducten te verkrijgen, zoals haarspray en haarverf. Informeer naar de mogelijkheden voordat je een keuze maakt!

Pruiken

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Eindhoven, Noord-Brabant
  03-07-2023
 2. Delft, Zuid-Holland
  13-12-2022
 3. Weesp, Noord-Holland
  14-09-2022
 4. Sinderen, Gelderland
  08-09-2022
 5. Eindhoven, Noord-Brabant
  24-05-2022

Nieuwste beoordelingen

 1. Weesp, Noord-Holland
  02-03-2024
 2. Weesp, Noord-Holland
  07-12-2023
 3. Weesp, Noord-Holland
  18-09-2023
 4. Amersfoort, Utrecht
  01-10-2022
 5. Prinsenbeek, Noord-Brabant
  06-09-2022

Meeste bedrijven per provincie

 1. 2625 Zuid-Holland
 2. 2392 Noord-Brabant
 3. 2209 Noord-Holland
 4. 1808 Gelderland
 5. 1324 Limburg

Kappers uitgelicht