Afrokapsel

06/11/2018   |   06/11/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Een afro kapsel is een zeer gekruld kapsel dat alle kanten opstaat. In zijn meest bekende vorm is het een grote bol haar die om het hoofd staat. Deze kapsels kunnen erg groot groeien en daarom is het belangrijk om het afro kapsel goed te verzorgen. Om een goed afro kapsel te kunnen houden, is het belangrijk dat het haar krult. Met name kroeshaar is zeer geschikt voor een afro kapsel. De meeste mensen met een afro kapsel hebben dit al sinds hun geboorte. De term afro kapsel komt van de Afro-Amerikanen waar dit kapsel voor het eerst heel populair werd. Later zijn steeds meer mensen deze haarstijl ook gaan aannemen.

Het afro kapsel verzorgen

Er gaat stiekem best wat tijd zitten in het goed onderhouden van een mooi afro kapsel. Meestal worden hier speciale verzorgingsproducten voor gebruikt, zoals een speciale shampoo en verzorgingsproducten. Meestal is het niet verstandig om een afro kapsel te borstelen. Hierdoor kan het snel uit model gaan en heel erg gaan pluizen. Om het haar in model te brengen, kun je het beste voorzichtig je vingers gebruiken. Als je wel graag het haar wilt kammen, dan kan je dit het beste doen als het haar nat is.

afro kapsel styling

Wanneer het haar nat is, kun je dit het beste eerst handdoek droog maken, voordat je begint met het stijlen. Dit kan voorzichtig gedaan worden met de vingers om de meeste klitten er uit te krijgen. Veel mensen met een afro kapsel kiezen ervoor om hun haren in te laten vlechten. Op die manier heb je er heel weinig werk aan. Daarnaast kan je het haar ook in een bepaald model laten knippen. De ronde vorm om het hoofd is een bekende variant van het afro kapsel.

Een afro kapsel nemen

Ook mensen die van nature geen afro kapsel of kroeshaar hebben, kunnen een kapsel vergelijkbaar met een afro kapsel nemen. Het is dus mogelijk, maar het is wel veel werk. Hiervoor kan je een professionele kapper benaderen. Het haar moet namelijk in hele dunne pijpjes gewikkeld worden om het haar goed te laten krullen. Natuurlijk wil je ook dat het effect lang zichtbaar blijft. Bij de kapper kan je meer informatie krijgen over hoe je met normaal haar een afro kapsel kunt krijgen.