Balayage

22/06/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: technieken

Als je het over haarkleuring hebt is balayage een onmisbaar begrip. Ooit waren highlights een ongekende vernieuwing op het gebied van haarkleuring. Tegenwoordig zijn er veel meer diverse kleurtechnieken, maar de balayage techniek is ontzettend geliefd. Steeds meer dames kiezen voor deze toffe ‘sun kissed’ look en dat is niet voor niets. De natuurlijke kleureffecten zijn daar onder andere een reden voor. Balayage is hot! 

Wat is balayage precies?

Balayage is oorspronkelijk een Franse kleurtechniek voor zowel bruin als blond haar. Het is een ideale verftechniek om er tie-dyes en dip-dyes mee te maken. Bij het toepassen van deze kleurtechniek komt er een natuurlijk effect tevoorschijn, zonder een opvallende high- en lowlight streep. Daarnaast is het een uitvinding voor de lazy ladies onder ons: je hoeft je haar niet zo vaak bij te werken omdat de uitgroei minder opvallend is bij balayage. De kleur wordt namelijk niet vanaf de kruin ingebracht zoals bij highlights, maar wordt lager ingezet. Om de 4 à 5 maanden bijwerken is daardoor meer dan voldoende. Je haar verven met de balayage techniek is dus altijd een goed idee. Je zult spontaan verliefd worden op dit waanzinnige kleureffect! Wedden dat jij na je eerste balayage nooit meer anders wilt?

De opvolger van balayage

Waar balayage voornamelijk gericht is op het kapsel, is een volgende trend al in de achtervolging. De opvolger van balayage, genaamd strobing, is een meer specifieke vorm van deze Franse techniek. Strobing houdt eigenlijk het high- en lowlighten van plukken in, waardoor het een bepaalde invloed op je gezicht uitoefent. Deze innovatie op het gebied van balayage vindt zijn oorsprong in de visagie. In de visagie staat de verzorging van het gezicht centraal. De methodiek strobing komt dan ook voort uit het highlighten van bepaalde delen van het gezicht.

Kan ik ook balayagekapsel krijgen?

Benieuwd of jouw haardos ook geschikt is voor een prachtige balayage? Het antwoord op deze vraag is vrijwel altijd ‘ja’. Of je nu kort, bruin, rood, lang, blond, stijl of krullend haar hebt. De kleurtechniek balayage kan op ieder haartype worden toegepast. Bij iedere persoonlijke haarkleur wordt gekeken naar de lichtere en donkere tinten, maar de eigen haarkleur is altijd het vertrekpunt. Vraag een hairstylist om advies bij het bepalen van de kleur. Vergeet ook niet jouw persoonlijke smaak met de kapper te delen. Dan weet je zeker dat het resultaat oogverblindend zal zijn. Wanneer ga jij de show stelen met een perfecte balayage?