Dameskapsels

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Zoveel vrouwen, zoveel kapsels. Nu heb je natuurlijk bepaalde trends die in een bepaald seizoen de boventoon voeren, maar uiteindelijk geeft iedereen er toch wel een eigen draai aan. Vrouwen verschillen allemaal natuurlijk, ook in haarkleur, haarlengte en textuur. Wat bij de ene vrouw heel mooi staat, hoeft een ander niet eens te proberen. Niet elk kapsel staat bij iedere gezichtsvorm. Maar voor iedere vrouw zijn er wel leuke kapsels te vinden en is het niet heerlijk om de trends bij te houden en lekker te experimenteren om erachter te komen wat het beste bij jou past?

Lekker nonchalant

Een heerlijke trend voor vrouwen die niet al teveel tijd hebben ’s ochtends is de nonchalante look. Het haar zit vooral niet helemaal perfect, het wappert lekker in de wind. Voor de zomer heb je het wel een tintje lichter laten verven, maar dit lijkt alles te zijn dat je gedaan hebt. Vergis je niet, achter deze nonchalante stijl schuilt toch echt wel enige styling. Als je namelijk helemaal niets doet, hangt je haar al snel als een dood bosje langs je hoofd en dat wil je niet. Het moet toch vooral wel levendig zijn. Naast een leuk kleurtje laat je er bij de kapper toch wat laagjes inknippen en ’s morgens voor je de deur uitgaat föhn je je haar en verstevig je het een beetje. 

Kapsels met laagjes

Ook leuk en niet al te veel werk zijn de kapsels met laagjes. Half lange kapsels met een 70s look. De laagjes mogen best extreem zijn, een beetje punk zelfs en een hippe pony. Het is kapsel met pit en beweging. Ideaal als je sportief bent, maar het kapsel staat ook fantastisch als je naar een festival of concert gaat. Een beetje stoer en rebels. ’s Ochtends alleen even föhnen en verstevigen en je bent zo de deur uit. De hele dag heb je er geen omkijken naar

Vlechten

De enige vereiste voor een kapsel met vlechten is dat je haar enigszins op lengte is. Je hoeft het dus niet bij de kapper op een bijzondere wijze te laten knippen. Laat het groeien en je kunt zelf lekker aan de slag. Natuurlijk kun je kiezen voor één lange vlecht, maar de mogelijkheden met vlechten zijn eindeloos. Zo kun je meerdere strengen in je haar invlechten en vervolgens opsteken. Ook leuk is het om je haar los te laten en aan één zijde een vlecht te maken, voor de edgy look. Je bent misschien wel even bezig om je haar leuk in te vlechten, maar dan maakt de rest van de dag weer en wind geen kans bij je haar. Dit kapsel is dus ideaal voor stormachtige dagen met veel regen.

Korte Coupe

Je spreekt van een korte coupe als het haar tot twee centimeter boven de schouder zitten of nog korter zijn. Ga niet voor extreem kort, maar zorg dat je er nog lekker met je handen doorheen kunt gaan. Speel met kleur doormiddel van highlights aan te brengen in je haar. Laat de pony enigszins lang voor een nonchalante look. Zo kun je er nog alle kanten mee op. De ene dag draag je het speels en omhoog en een andere dag tem je je haar met haarproducten en ga je voor een meer klassieke look. Op een zomerse dag kun je in deze wilde lokken heerlijk je zonnebril kwijt. 

Grijze haarkleuren combineer je met een trendy kapsel

Grijze haarkleuren zijn al een behoorlijke tijd in. De truc is dat mensen niet het idee moeten krijgen dat je gewoon een oud, grijs muisje bent. Het is zaak om de kapper te bezoeken voor een trendy kapsel. Laat je adviseren welke trend hierin bij jou past en goed samengaat met deze grijze trend. Ook voor mensen die al wel een beetje grijs worden, is dit een uitkomst. Je kiest een wat leukere en hippere grijstint en de uitgroei valt nauwelijks op.

Je haar opsteken

Er zijn werkelijk wel duizend manieren om je haar op te steken. Bij het haar opsteken denk je misschien aan zo’n ontzettend strak knotje achter op je hoofd, waarbij al je haar strak naar achteren is getrokken, zoals ballerina’s dit hebben. Natuurlijk kun je hiervoor kiezen, maar het is ook juist heel leuk om een slordige knot te maken. Dit betekent niet dat je je knot heel slecht in je haar draait, maar dat je deze heel bewust en subtiel wat messy maakt. Een knot is een haarstijl die bij alle gelegenheden past. Hij staat hartstikke leuk als je naar college gaat, maar ook als je een vergadering voor moet zitten, maak je met een knot een goede indruk.

Zijscheiding

Als je wat langer haar hebt en je hebt niet zoveel tijd, maar je wilt toch graag dat je haar er de hele dag een beetje representatief uitziet dan kies je voor een zijscheiding. Bij een zijscheiding lijkt je haar toch net iets meer volume te hebben en het houdt dit volume ook gedurende de dag. Je hebt er toch net iets meer van gemaakt dan het alleen maar uit te borstelen.

Krullen

Veel vrouwen die van nature krullen hebben willen graag steil haar en andersom. Maar vooral als je wat fijn en soms futloos haar hebt is het zetten van krullen wel een goed idee. Het staat altijd lekker vlot en je hebt voldoende volume. Een ander voordeel van krullen is, dat als je je haar opsteekt dit veel beter blijft zitten. Een klein beetje haarlak erbij en zelfs weer en wind zullen jouw kapsel niet uit balans brengen.

Ga naar de kapper voor een goede basis voor ieder kapsel

Sommige kapsels moet je laten knippen, terwijl je andere zelf thuis eenvoudig kunt maken. Breng in ieder geval eens een bezoek aan de kapper. Een goed kapsel, begint altijd met een goede basis. Je kapper kan je bovendien adviseren over hoe je de gewenste haarstijl kunt bereiken en welke producten je hierbij het beste kunt gebruiken.