Dip Dye

12/07/2018   |   17/07/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: technieken

Dip Dye is een haartrend die al enige tijd meegaat, maar hij blijft leuk voor als je een keer iets anders wilt. Vooral als je van felle kleurtjes houdt en deze niet alleen in je kleding, maar ook in je haar naar voren wilt laten komen. Je kunt bij jezelf een Dip Dye aanbrengen, maar je kunt hiervoor ook naar de kapper gaan. Veel beroemdheden gingen je al voor.

De Dip Dye techniek

De Dip Dye techniek komt van oorsprong bij de kleding vandaan. In de jaren tachtig was de techniek om op deze manier je kleding te verfraaien met een leuk kleurtje al erg in. Later heeft deze techniek weer een comeback gemaakt. Men gebruikt een, bij voorkeur licht gekleurd kledingstuk, dit kon zowel een broek als een T-shirt zijn, en dompelt het onderste deel in speciale textielverf met een contrasterend kleurtje. Het resultaat is een stoer tweekleurig kledingstuk. Bij het haar pas je min of meer dezelfde techniek toe.

Een verrassende twist met de Dip Dye techniek

Bij de Dip Dye techniek dompel je je haarpunten in de haarverf en creëert zo een verrassend effect. Als je dit zelf gaat doen, ga dan eerst goed op onderzoek uit welke kleur goed bij jou en je wensen past. Wil je een heel felle en contrasterende kleur of ga je voor een iets subtieler effect. Zoek ook uit welke kleur goed past bij jouw eigen haarkleur, je huidskleur en misschien ook de kleding die je vaak draagt. Let er bij het kleuren op, dat je je haren niet te ver onderdompelt. Laat de kleur enkel in je haarpunten trekken. Koop altijd iets meer haarverf dan je verwacht nodig te hebben. Je wilt niet halverwege het verven moeten stoppen, omdat de haarverf op is.

Ga naar de kapper voor Dip Dye

Hoewel het mogelijk is om jezelf of een vriendin een Dip Dye kapsel te geven, kun je hiervoor natuurlijk ook bij de kapper terecht. De Kapper kan je adviseren bij de kleurkeuze zodat je zeker weet dat de nieuw aangebrachte kleur bij jouw past. De kapper weet uit ervaring precies hoe de gekozen kleur gaat reageren op je eigen haarkleur en wat dus het uiteindelijke resultaat zal zijn. Als je zelf thuis je haar verft, wil de kleur namelijk nog wel eens tegenvallen. Bovendien kleurt de kapper precies de juiste lengte haar en als je dit graag wilt, kan de kapper ook nog zorgen voor een iets subtielere overgang in de kleur, waardoor het natuurlijker oogt.