Haar ontkleuren

09/10/2018   |   09/10/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: technieken

Heb je genoeg van je donkere lokken en wil je graag wat nieuws uitproberen? Dan kan het leuk zijn om je haar een keertje te laten verven. Als je heel donker haar hebt, moet je je haar eerst laten ontkleuren, omdat de verf anders niet goed hecht aan het haar en dat is natuurlijk zonde. Je kan het beste je haren professioneel laten ontkleuren bij een kapper. Hier weten ze precies welke behandeling het beste past bij jouw haarkleur. Het is ook mogelijk om het zelf uit te voeren, maar dit is niet aan te raden of je moet goed weten wat je doet. Je zou je haar hiermee kunnen beschadigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ontkleuren bij de kapper

Als je het haar laat ontkleuren dan laat je de donkere tinten weghalen uit het haar. Vaak wordt deze behandeling uitgevoerd wanneer je van jezelf donker haar hebt, maar je graag een lichtere tint zou willen. Als je van donker naar licht haar wilt gaan, moet je je lokken laten ontkleuren. Bij de kapper kan je dit laten doen. Daarna kan je ook meteen je haar laten verven in een kleur naar keuze. Echter, het ontkleuren zal lastig zijn wanneer je haar van zichzelf heel erg donker is. Hierover kan de kapper je informeren.

Eerst ontkleuren dan verven

De ontkleuring gaat vooraf aan het verven. Elk haar heeft namelijk andere kleurpigmenten en afhankelijk van de samenstelling hiervan heb je donker of licht haar. Lichte haren zijn makkelijker om te verven dan donkere haren. De haarverf pakt namelijk niet goed op donkere haren, vooral wanneer je een lichtere kleur wilt hebben.

Kosten behandeling

Je kan je haar op een aantal manieren laten ontkleuren. Het is mogelijk om dit zelf te doen met verschillende kits die je kunt halen bij een plaatselijke drogist. De kosten hiervan kunnen zeer verschillen, maar liggen over het algemeen lager dan de kosten bij de kapper. Er zit wel een risico verbonden aan het zelf ontkleuren van je haren. Je kan je haar beschadigen en dat is het laatste wat je wilt. Daarom kun je het beste naar een kapper stappen. Je zal hier wel wat meer betalen voor de ontkleuring, maar je weet zeker dat het professioneel gebeurd. Hierna kun je het haar ter plekke ook direct laten verven.