Haarproducten

30/09/2018   |   28/12/2019   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Als je in een drogisterij binnenkomt om een haarproduct te kopen dan kan het duizelen voor je ogen. De keuze uit producten is eindeloos en wat voor jou het meest geschikte product is hangt af van je haar, de staat van je haar en wat voor kapsel je wenst te bereiken. Zie hier maar eens uit te komen als je snel een boodschapje denkt te doen. Gelukkig kun je je hier rustig oriënteren welk product voor welke gelegenheid het meest geschikt is.

Shampoo en conditioner

Iedereen heeft shampoo nodig om het haar te wassen. Je hebt hierin de keuze uit verschillende varianten zoals shampoo voor droog, vettig of gekleurd haar. Ook kun je speciale anti-roos shampoos kopen die je van de klachten van roos kunnen afhelpen. Conditioner heb je niet per se nodig. Conditioner voedt en verzorgt je haar, maar is vooral praktisch als je half lang tot lang haar hebt. Na het wassen wil lang haar nogal eens aan elkaar klitten en met conditioner voorkom je dit en kam je ook lang haar dus makkelijk uit. 

Haarlak

Met haarlak kun je je kapsel fixeren of extra glans geven. Je gebruikt het dus niet zozeer om je haar in model te brengen, maar zodra je tevreden bent met je kapsel spuit je haarlak over je haar om te garanderen dat het de hele dag goed blijft zitten.

Gel

Met gel kun je je kapsel verstevigen en het werkt ook goed tegen pluizig haar. Gel is vooral geschikt om kort haar in model te brengen. Door de textuur verstevigt de gel je haar en het geeft je haar een lichte glans. Doordat gel op waterbasis gemaakt wordt, wordt het na verloop van tijd hard.

Mousse

Mousse gebruik je op handdoek droog haar. Mousse beschermt je haar tegens de hitte van de föhn. Mousse verstevigt je haar en geeft meer volume. Je kunt mousse zowel bij kort als bij lang haar gebruiken.

Wax

Met wax bereik je een beetje dezelfde effecten als met gel. Ook met wax kun je pluizig haar tegengaan. De wax maakt je haar vettig, het geeft je haar glans en het verstevigt je kapsel. Wax werkt pas als je het warm maakt, dus wrijf de wax eerst een beetje warm tussen je handen en kneed het dan pas door je haar. Wax geeft je stormbestendig kapsel en je kunt het de hele dag door opnieuw in model kneden omdat het niet hard wordt.