Haren stijlen technieken

09/01/2019   |   09/01/2019   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: technieken

Als je gekruld haar hebt zijn de mogelijkheden voor een andere coupe kleiner. Sommigen vinden het heel mooi, maar anderen hadden liever stijl haar gehad. Gekruld haar kost sowieso veel meer tijd dan stijl haar. Je wilt niet elke ochtend je haar moeten stijlen met een stijltang. Al die huis-tuin-en-keukentips over haarmaskers met mayonaise of noem het maar op werken nooit langdurig. Uiteindelijk wil je het misschien gewoon opgeven, maar permanent je haar stijlen is wel degelijk mogelijk!

Krullen

Je haar bestaat onder andere uit keratine, een sterk eiwit dat de bouwsteen vormt voor haar, huid en nagels. De proteïnen in keratine, gaan bi-sulfidebindingen aan. Die bi-sulfidebindingen zorgen voor een knik of krul in je haar. Hoeveel krullen je in je haar hebt, hangt dus af van de chemische samenstelling van je haar.

Keratinebehandeling

Keratinebehandelingen, zoals de Keratin Treatment, gebruiken heftige chemicaliën. Met deze behandeling blijft je haar 3-5 maanden stijl. Een Keratin Treatment bij de kapper kan wel 3 tot 4 uur duren. Je mag na een keratinebehandeling de eerste 48 uur je haar niet wassen, omdat je dan de chemicaliën uit je haar kan wassen. Deze behandeling is veel krachtiger dan de mildere Brazilian Blowout.

Brazilian Blowout

De Brazilian Blowout is niet zo heftig qua chemicaliën en het blijft ongeveer 2 maanden in je haar. Een behandeling bij de kapper duurt ongeveer 1 uur. Deze behandeling maakt je haar glad, maar breekt de bindingen niet permanent af. Na verloop van tijd zal de natuurlijke textuur van je haar dus weer terugkeren. Omdat de structuur van je haar niet is veranderd, kun je het ook nog steeds krullen als je daarvoor kiest.

De Japanese Straight-behandeling

Met chemische straightener breek je die verbindingen in je haarstructuur en zorg je voor stijl haar. Echter, het is wel aan te raden dit door je kapper te laten doen. De hoofdhuid heel gevoelig, waardoor het op de kruin aanbrengen van deze middelen overgevoeligheid kan veroorzaken en bovendien wil je je haar niet beschadigen. Een kapper weet uiteraard hoe een behandeling werkt. In Nederland is de Japanese Straight-behandeling nog niet heel bekend en wordt alleen uitgevoerd door gespecialiseerde kappers.

Relaxers

Voor een mildere behandeling kun je voor een relaxer kiezen. Net als bij de Japanese Straight-behandeling ontspannen relaxers de bindingen in je haar. De chemicaliën die in dit proces worden gebruikt zijn heftig, omdat ze zijn ontworpen om te worden gebruikt op dik, grof haar. Als het goed wordt ingebracht, blijft je haar stijl. Kies je voor relaxers? Dan moet je iedere 2 maanden opnieuw een relaxer laten inbrengen.