Herenkapsels in 2018

26/06/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Bij trends in kapsels zijn de meeste mensen geneigd te denken aan allerlei nieuwe coupes voor vrouwen. Maar ook de mannen mogen lekker experimenteren met verschillende kapsels. De ene man is de andere niet en je wilt toch graag een kapsel dat goed bij jou past, jouw persoonlijkheid uitstraalt en ook nog eens up-to-date is. Voor ieder is er wel een modern kapsel dat bij je past, of je nu ontzettend sportief bent, heel erg stoer, meer voor de zakelijke look gaat of misschien wel een klein beetje van alles. We zetten de trends op een rij. 

De Crop Fade

Laten we beginnen met de Crop Fade, want dit is toch wel dé trend van het komend seizoen. Je kunt de Crop Fade op meerdere manieren stylen en hierdoor is dit een veelzijdig kapsel dat aan te passen is aan jouw persoonlijke look of de stijl die jij voor dat moment passend vindt. Bij een Crop Fade, scheer je het haar aan de achter- en zijkant behoorlijk kort en bovenaan laat je het wat langer. Deze overgang moet enigszins geleidelijk zijn voor een moderne look. Je wat langer lokken bovenaan kun je vervolgens weer stylen op de manier die jezelf fijn vindt. Je kunt het haar naar voren dragen of met wat volume omhoog kneden. Dit kapsel is behoorlijk populair geworden door de serie Peaky Blinders waarin Tom Shelby zijn haar in een Crop Fade draagt.

De Pompadour

Dit kapsel is eigenlijk al jaren niet weg te denken uit ons straatbeeld. De Pompadour is een retro kapsel, dat vooral door Elvis Presley bekendheid kreeg, alleen mag het tegenwoordig wel wat losser. Je haar hoeft hierbij niet zo strak in de gel zoals Elvis dat deed. Ook bij de Pompadour is het kapsel aan de zijkanten korter dan bovenop, alleen wordt de zijkanten hierbij niet weggeschoren. Bekende mensen met een Pompadourkapsel zijn David Beckham, Bruno Mars en Brad Pitt.

De Buzz Cut

Voor mannen die het altijd maar druk hebben en zeker geen tijd hebben om uren voor de spiegel te staan is de Buzz Cut een handig kapsel. De Buzz Cut wil beslist niet zeggen dat je met een tondeuse je hele haar millimetert. Laat je een Buzz Cut bij de kapper aanmeten, want het kortscheren moet met beleid gebeuren. Het haar moet boven op het hoofd namelijk net iets langer zijn dan aan de zij- en achterkant. Het voordeel van dit kapsel is dat je er totaal geen werk mee hebt, behalve dan af en toe naar de kapper gaan om het kort te houden. Het nadeel is wel dat je er niets meer kunt verbloemen of juist accentueren.

Half lang tot lang haar mag ook weer

Half lang tot lang haar is niet langer voorbehouden aan de echte heavy metal fans. Ook als je helemaal niet van dit soort muziek houdt, maar gewoon ja haar graag wat lager draagt, dan kan dit weer helemaal in 2018. Voor dit kapsel is het wel handig als je van nature een redelijk volle bos hebt. Het staat een stuk minder leuk bij dun en vlassig haar en als je merkt dat je last begint te krijgen van haarverlies, kun je al helemaal beter voor een kort kapsel gaan. Leuk is het om bij deze volle bos een baardje te dragen, voor een extra mannelijke en stoere uitstraling. 

De Side Part

Helemaal terug van weggeweest is de Side Part. Deze nieuwe versie oogt een stuk moderner dan zoals de conservatieve, wat oudere man deze draagt. Bij de moderne Side Part houd je het haar wat langer en kneed maar flink wat volume in je haar. Maak het kapsel niet te strak door een mat styling product te gebruiken. Een goede Side Part maak je terwijl je haar nog vochtig is, met droog haar krijg je een piekerig kapsel en dit is juist niet de bedoeling van dit klassieke kapsel.

Hockey Hair

Dit kapsel ziet eruit alsof je net van de fiets komt en de wind heerlijk door je haren is gewaaid. Maar dan op een heel positieve manier natuurlijk. Voor dit kapsel moet je het niet te kort laten knippen. Maak je haar niet te zwaar met veel stylingproducten want dan stort je kapsel in. Föhn je haar eventueel wat omhoog en breng wat mousse of olie aan in licht vochtig haar, werk hierbij van de wortels naar de punten van je haar. En je bent klaar om te gaan.

Man Buns

Man Buns moet je durven dragen, dit kapsel vereist de nodige lef, maar als je het goed doet creëer je een ongelooflijk sexy look en stoere look met een statement. Als je wat langer haar hebt is dit eigenlijk ook een heel praktisch kapsel, door je haar in een knot te draaien heb je hier immers geen last van als je gaat sporten. Je ziet de Man Buns dan ook redelijk vaak op het voetbalveld onder de prof voetballers, maar ze staan natuurlijk ook ontzettend cool tijdens een avondje stappen. De Man Buns passen eigenlijk het beste bij de wat stoerdere en sportieve man.

De Surfer Look

De Surfer Look is eigenlijk een kapsel dat het al jaren heel goed doet. Het vereist iets langer haar dat je lekker wild mag stijlen. Het is een kapsel dat vooral wordt aangemeten door de wat sportievere mannen. Kneed wat zoute haarspray door je haar en je ziet er al heerlijk verwaaid uit alsof je de hele dag op de surfplank gestaan hebt. Wil je echt goed uitpakken met deze stijl en je hebt van jezelf donker haar dan kun je ook nog je haar blonderen of hier lichtere highlights in aanbrengen. Je hebt een zomerse look, waar je het hele jaar prima mee voor de dag kunt komen.

Ga eens naar de kapper en laat je eens adviseren wat goed bij jou past of misschien heb je zelf al in gedachten wat jij graag wil met je haar komend seizoen. De mogelijkheden zijn eindeloos, je hoeft niet per se alleen je haar wat bij te laten knippen. Kies eens voor een van de haartrends van 2018.