Hoe vaak moet je naar de kapper?

10/01/2020   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Je haar groeit ongeveer 1 centimeter per maand. Toch is er eigenlijk geen sluitend antwoord te geven op deze vraag. Dat komt omdat er ontzettend veel verschillende haartypes en kapsels zijn. Als je lang haar hebt, dat je ook nog eens wilt laten groeien, zul je minder snel naar de kapper gaan dan met een kort kapsel. Ook maakt het verschil of je krullend of steil haar hebt. Er zijn wel richtlijnen te geven hoe vaak je met een bepaald haartype of kapsel naar de kapper gaat. Kijk daarnaast vooral goed naar je eigen kapsel en bedenk wat je persoonlijke wensen zijn.

Korte kapsels

Heb je een kort kapsel? Dan is een kappersafspraak om de 6 weken aan te raden. Zo blijft je kapsel goed in model en wordt het niet te zwaar. Als je een pony draagt, is het belangrijk deze regelmatig bij te laten knippen om een verzorgde uitstraling te houden. Ben jij een vrouw die van superkorte kapsels houdt? Dan is het goed om je haar om de 4 weken bij te laten knippen. Korte coupes hebben nu eenmaal regelmatig onderhoud nodig, zeker als het om kapsels met strakke, rechte lijnen gaat. Voor kapsels met laagjes kun je het beste om de 6 tot 8 weken een afspraak bij je kapper maken.

Krullend haar

Een krullend kapsel hoeft wat minder vaak te worden bijgeknipt. Het hangt er wel vanaf of je grove of fijne krullen hebt. Grove krullen kun je het beste om de 12 weken bij laten knippen, terwijl je voor fijnere krullen iets eerder naar de kapper gaat. De kapper knipt de dode puntjes weg en brengt je haar weer netjes in model. Om je krullen mooi verzorgd te houden, gebruik je regelmatig een hydraterend product, zoals bijvoorbeeld een haarmasker. Zo voorkom je dat je haar uitdroogt.

Kapper hoe vaak

Lange kapsels

Wil je je haar laten groeien? Of is het juist al lang en wil je het op lengte laten? Maak dan eens in de 3 maanden een afspraak bij je kapper. Zo kan je haar optimaal verder groeien. Je haren groeien iedere maand gemiddeld 1 centimeter. Na 3 maanden heb je dus 3 centimeter extra lengte. Als je je haar langer wilt laten worden, laat je er 1 centimeter afknippen om het goed en gezond te houden. Mag er meer af? Vertel je kapper dan wat je wensen zijn, zodat je haar de goede lengte krijgt of houdt.

Naar de kapper bij inhammen of beginnende kaalheid

Ben je een man met dunner wordend haar en een verschuivende haarlijn? Ga dan om de 6 tot 8 weken naar de kapper om je haar goed in model te houden. Je kapper kan de zijkanten korter knippen en bovenop juist de lengte behouden. Zo lijkt je haar voller en dikker. En als er echt weinig te knippen meer over blijft, kun je altijd nog de tondeuse te gebruiken. Dat scheelt veel werk en frustratie en geeft je bovendien een compleet nieuwe look.