Hoe verf je je haar zilver of grijs?

13/10/2018   |   30/04/2020   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: technieken

Het is inmiddels een echte trend; jongeren en volwassenen die hun haar zilver of grijs verven. Op Instagram kun je er al een tijd niet meer omheen en ook in het dagelijks leven zie je steeds meer mensen met grijs en zilver haar. Zilverkleurig haar vergt wat meer aandacht dan andere kleuringen. Je bent vooral tijd kwijt aan de verzorging van je haar na het verven ervan. Je wilt de kleur van je eyecatcher namelijk zo lang mogelijk behouden!

Wil je zelf ook zilver of grijs haar, maar weet je niet goed hoe je dat voor elkaar krijgt? Wij helpen je graag verder! Je kunt natuurlijk een bezoek aan kapper brengen, maar je haar zelf grijs verven met haarverf is minstens zo leuk en kost een stuk minder! Met behulp van het onderstaande stappenplan kun je zelf aan de slag.

Zilveren haar

1. Koop de juiste zilververf

Het is erg belangrijk om te kiezen voor een goede haarverf als je zilver haar wilt creëren. Schwarzkopf is zo’n professioneel merk met een goede zilververf. Een goede haarverf voorkomt dat je haar onverwacht een andere kleur krijgt. Het is voor niemand leuk om plots oranje haar te zien verschijnen in plaats van zilver.

2. Ontkleur je haar

Als je haar gaat ontkleuren, is het belangrijk dat je je haren al een aantal maanden niet geverfd en ontkleurd hebt. Door eerdere ontkleuringen raakt je haar beschadigt en de nog aanwezige verf versterkt het haar. Twijfel je of je je haar al kunt ontkleuren? Laat je dan door een kapper adviseren. De kapper kan jou bovendien vertellen welke ontkleuringsproducten het meest geschikt zijn voor jouw haar. Per haarkleur en -type is dit namelijk anders. Eventueel kun je de ontkleuring ook door een kapper laten uitvoeren. Wil je je haar zelf ontkleuren? Volg de instructies op de verpakking dan nauwlettend op.

3. Verf je haar

Lees de instructies op de verpakking van de haarverf en volg de stappen. Over het algemeen breng je een eerste laag grijze verf aan op het haar. Schrik niet als je haar licht paars wordt door de haarverf, dit is normaal. Door het ontkleuren van je haar is je haar geel geworden. De paarse toon in de grijze verf trekt dit weer recht. Vervolgens breng je een tweede laag verf aan.

4. Laat de verf intrekken en was het daarna uit

Lees de instructies op de verpakking nogmaals door en laat de verf gedurende de voorgeschreven tijd intrekken. Spoel je haar daarna goed uit. Wanneer je het haar goed uitgespoeld hebt, is het een mooi grijs geheel geworden.

5. De verzorging

Blijf je zilverkleurige haar dagelijks goed verzorgen. De zilveren kleur kan snel dof worden en dat wil je natuurlijk niet. Een goede professionele shampoo die je voor de verzorging gebruikt is een zilvershampoo. Het is het beste voor je haar om uitgroei elke zes tot acht weken bij te werken en je haar altijd te blijven wassen met de zilvershampoo. Zo behoudt je je zilveren haren voor een langere tijd.

zilveren haar

Zilveren haar

Foto's door Anastasiya Lobanovskaya via Pexels