Invlechten

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: technieken

Het ziet er nogal lastig uit, maar dat valt voor deze professionals natuurlijk reuze mee: invlechten is zó geregeld! Of je nu net geknipt bent en het nog even wilt laten stylen, of wanneer er een feestje op je wacht, haren invlechten is voor iedere gelegenheid ontzettend stijlvol. Zo kan het voor alle gelegenheden en kom jij piekfijn en verzorgd voor de dag. Welke invlecht moet de kapper bij jou maken? 

Haartrends van nu

Vlechten doen weer volop mee in de haarmode. Waar voorheen de vlechten minder de catwalk betraden, zijn ze nu weer terug van weggeweest. De ultralange, losse vlechten doen het tegenwoordig weer ontzettend goed. Zorg voor wat slordige piekjes hier en daar, zodat de uitstraling natuurlijk blijft.

Oneindig veel variaties

Het leuke aan invlechten is dat er ontelbaar veel mogelijkheden bestaan. Zo kun je de vlecht erop laten vlechten, in dat geval komt de vlecht aan de buitenkant. Verder kun je vragen naar de mogelijkheden wat betreft een dubbele invlecht of een watervalvlecht. Of laat je eens verrassen door een diadeemvlecht of twistvlecht: de kapper weet hier absoluut raad mee en zal zorgen voor een verbluffend resultaat!

Vlechttechnieken

Natuurlijk is het heerlijk om je haar te laten doen. Zo bespaar je jezelf veel moeite, opnieuw proberen en nog meer moeite. Toch is het ook heerlijk om zelf een leuke invlecht te kunnen maken, maar omdat het er nogal lastig uit ziet, kiezen mensen hier vaak niet voor. Jammer, want eigenlijk valt invlechten reuze mee. En als je eenmaal de juiste technieken onder de knie hebt, zal invlechten absoluut niet meer zoveel moeite kosten. Bovendien zorgt de invlecht elke keer weer opnieuw voor een verzorgde, leuke uitstraling! 

Invlechten bij dun of kort haar

Een veel voorkomende kreet in de kapsalons is dat het haar ‘te dun’ of ‘te kort’ lijkt voor het zetten van een mooie invlecht. Echter, dit is lang niet in alle gevallen waar. Wanneer haar te dun lijkt, is het van groot belang dat je de juiste producten hanteert om te zorgen dat de invlecht goed blijft zitten. Hier kan de kapper je deskundig advies in geven. Bij kort haar een knap kapsel creëren met een invlecht is ook niet onmogelijk. Het ziet er altijd ontzettend gaaf uit, maar je dient wel je kapsel met zorg te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een leuke lage vlecht langs de onderkant van je hoofd of doe inspiratie op in haarmodemagazines. Ook met een kort kopje of dun haar is inweven dus de sleutel tot een fantastisch kapsel!