Kappersbenodigdheden

02/08/2018   |   02/08/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: technieken

Je hebt de opleiding of cursus voor het kappersvak afgerond en je wilt graag voor jezelf beginnen, wat heb je dan allemaal voor spullen nodig? Natuurlijk heb je materiaal nodig zoals goede scharen en misschien een kappersstoel, maar het belangrijkste is enthousiasme, je moet er zin in hebben! Zorg goed voor jezelf want uiteindelijk moet je het zelf doen. Houdt de regels voor de hygiëne in acht, ook voor je eigen gezondheid en zorg voor goede en comfortabele schoenen, want als kapper sta je vaak de hele dag.

Thuiswerken of een ruimte huren?

Je wilt graag voor jezelf beginnen en dus heb je een ruimte nodig om je vak uit te oefenen. Dit kan thuis zijn, je kunt een ruimte huren om een salon te beginnen en je kunt bij mensen op bezoek gaan. In het laatste geval moet je investeren in een koffer waar je al je kapperspullen in kunt stoppen, zodat jij snel en gemakkelijk van adres naar adres kunt gaan en niet eerst een uur hoeft in en uit te laden.

Als je een ruimte voor een salon wilt huren dan is de locatie erg belangrijk. Als je voor een ruimte in het centrum kiest, is het makkelijker om nieuwe klanten te krijgen. Er lopen veel mensen langs je salon en ze weten je dus te vinden. Bovendien combineert het voor mensen makkelijk om een dagje te winkelen en een bezoekje aan de kapper te brengen. Een nadeel van een zo'n a-locatie is dat de huur een stuk hoger ligt. Je kunt daarom ook voor een goedkopere locatie kiezen. Als je nog geen klanten hebt, is dit wel een risicovolle stap. Je zult moeten adverteren om klanten te werven. Tegelijkertijd heb je minder klanten nodig om de huur te betalen.

Tweedehands kappersspullen

Heb je een ruimte gevonden? Dan zijn de belangrijkste items dat je nodig hebt een kappersstoel, een spiegel en een wasbak met kraan. Je hoeft juist deze grote en dure onderdelen niet nieuw te kopen, want er worden veel goede kappersspullen tweedehands aangeboden. Dit scheelt je veel geld. Later kun je, als je meer te besteden hebt, altijd nog uitbreiden.

Waarschijnlijk heb je al allerlei benodigdheden, omdat je al met het kappersvak bezig bent geweest in de vorm van een opleiding of cursus. Maar wat echt niet mag ontbreken zijn scharen, kapmantels, eventueel een droogkap, handschoenen, een föhn, kwasten, kammen, krulspelden, tondeuses en borstels. Let bij de aanschaf van deze spullen of deze voorzien van een CE-markering. Dit geeft aan de benodigdheden voldoen aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming. Je hebt nu alleen nog producten als verf, shampoo en voor de haarstyling nodig en je kunt aan de slag!