Ombre, Sombre en Colombre

04/09/2018   |   04/09/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: technieken

De haartrends worden steeds leuker en creatiever. Vroeger was uitgroei echt not done. Natuurlijk is uitgroei, nadat je een kleurtje bij de kapper hebt gekregen, iets dat je nog steeds niet nastreeft. Toch worden haren volgens de laatste trends ook geverfd op een manier die wel iets van uitgroei weg heeft. Bovenaan worden de haren donkerder geverfd en de lokken worden naar onderen toe steeds lichter. Dit noemt men Ombre. Maar nu zijn daar ook nog Sombre en Colombre bij gekomen. Dit seizoen ga je niet gewoon voor een iets kortere coupe met blonde highlights, nee, je gaat voor een trendy nieuw kapsel.

Wat is nu het verschil tussen de Ombre, de Sombre en de Colombre?

Bij alle technieken wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren in één kapsel. Door deze kleurschakeringen ziet niet alleen je haar er ontzettend leuk uit, het heeft ook invloed op je gezicht. Bij het ene gelaat past bijvoorbeeld de Ombre beter en bij een ander de Sombre. Welke techniek past nu het beste bij jou ?

Ombre

Deze trend ontstond ongeveer drie jaar geleden in 2015. Bij deze look wordt er een subtiele kleur overgang gecreëerd van donker bij de haarinzet tot steeds lichter naar de punten. Het kleur verschil mag zeker niet zichtbaar zijn als een harde scheidslijn tussen boven en onder, dan heeft de kapper het niet juist gedaan. De overgang moet heel natuurlijk lijken. Je kunt dit toepassen op blond, bruin of rood haar. Het gaat erom dat het haar naar beneden toe steeds lichter wordt. Ook kun je kiezen voor een gekleurde Ombre, waarbij je bijvoorbeeld kiest voor een donkere tint paars die steeds lichter wordt.

Sombre

Sombre lijkt best veel op de Ombre. Ook hierbij creëer je een subtiele kleurovergang in je haar. Bij de Sombre worden er echter ook nog eens lichte lokken vanuit de haaraanzet aangebracht die hier op natuurlijke wijze tussendoor vallen. Door dit effect krijg je optisch veel volume. Bij donker haar kan het best gebruik worden gemaakt van warme lichtere tinten voor een zo natuurlijk mogelijk effect.

Colombre

Voor de vrouwen die wel wat lef hebben en het liefst voor een gewagder kapsel gaan is er nu ook de colombre. Bij de colombre wordt er gebruik gemaakt van meerdere met elkaar contrasterende kleuren. Het is enigszins geïnspireerd op de Ombre, omdat ook hier gebruik wordt gemaakt van geleidelijke kleureffecten. Bij Colombre gaat het niet alleen om licht en donker, maar het aanbrengen van meerdere kleuren van de regenboog, die subtiel van licht naar donker worden aangebracht. Het resultaat is een kleurrijk en gedurfd kapsel.