Weave

29/06/2018   |   29/06/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: technieken

De basis voor het verlengen van het haar begint bij het zetten van weave bij het mengen van de juiste haarkleur. Niet helemaal tevreden over een te kleine haardos of zou je graag slechts een paar lokken willen toevoegen? Deze methodiek is perfect voor het creëren van zowel een flinke bos als het toevoegen van haar op een subtiele wijze. 

Even voorstellen: de weave methodiek

Weave is een methode die wordt ingezet voor het verlengen van haar. En de naam zegt het al: dit gebeurt door middel van een weeftechniek. Er worden verschillende plukken op een weefrek in laagjes geweven met de hand. Vervolgens worden de laagjes bevestigd. Het is een perfect middel om een langere, vollere én mooiere haardos te creëeren.

Haarkleuring en weave: het kan!

Vanaf het beginpunt gaat het er bij weave om, dat er een bos ontstaat in exact dezelfde haarkleur als je eigen haar. Hoe? Door het mixen van lokken haar in verschillende haarkleuren, totdat dezelfde haardos ontstaat. Ieder mens is uniek, dat geldt ook voor de haardos. De meeste mensen beschikken over ongeveer 3 tot 7 verschillende haarkleuren. Door het toepassen van de weave methodiek is het vrijwel altijd mogelijk om dezelfde kleur te creëren als jouw natuurlijke haarkleur. Ook is het hierdoor zeer eenvoudig om naar wens en smaak highlights of lowlights na te maken. Of kies voor helemaal een ander tintje door je lokken!

Ongekend populair en dat is om een reden

De techniek groeit steeds verder qua populariteit en dat is niet voor niets. Er komen een aantal fantastische voordelen bij kijken, voornamelijk ten opzichte van alle andere haarverlengende methodes. Zo worden de weavelaagjes bevestigd zonder te vlechten of smelten. De laag wordt bevestigd met een rubberen bevestigingsrandje, gewoon aan je eigen haar. Zo kan je haar op natuurlijke wijze verder groeien en groeit het randje gewoon mee. Na een aantal douchebeurten zal dit randje bovendien volledig verwijderen. Zo kan er geen vuil intrekken en heb je geen last van het randje bij het borstelen van je haar iedere dag. Ook is het makkelijk te verwijderen, mocht je dat willen. Al met al is weave dus de ideale methode voor een langere bos haar!

Is weave iets voor mij?

Haarverlenging is natuurlijk niet iets wat je van de een op de andere dag zult doen. Het is raadzaam om na te denken met welk doel je je haar wilt verlengen. Wanneer je voor een verlengmethode kiest, zou weave in vrijwel alle gevallen een hele mooie techniek zijn. Het is op natuurlijke basis en zorgt ervoor dat je haar onbeschadigd blijft. Bovendien kun je gewoon je alledaagse activiteiten doen, in tegenstelling tot andere technieken die zorgen voor haarverlenging. Wanneer je een (aantal) weave(s) wilt, kun je zelf de lengte en dikte hiervan bepalen. Voor welke weave ga jij?