Hoeveel kost een knipbeurt bij de kapper

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Het is eigenlijk al weer veel te lang geleden dat je naar de kapper bent geweest en het wordt hoog tijd dat het weer eens in model geknipt wordt. Ga je voor een een lang model, een korte bob of voor een nog korter model? Laat je alleen de puntjes bijwerken of laat je je inspireren door de laatste trends op het gebied van kapsels? Eventueel kun je natuurlijk zelfs kiezen voor een leuk kleurtjes of wat krullen. Maar wat kost een knipbeurt bij de kapper of kapsalon nu eigenlijk?

Hoeveel kost de kapper?

De kosten van een knipbeurt verschillen natuurlijk per regio en ook per kapperszaak. Het is lastig een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat een knipbeurt kost. Ook zijn de kosten afhankelijk van wat je precies laat doen. Knippen kan betekenen dat je alleen de dode punten laat knippen, maar je kunt het ook in een geheel nieuw model laten knippen. Als je voor het laatste kiest, vallen de kosten natuurlijk hoger uit.

Gemiddelde prijzen

Gemiddeld kost een bezoekje aan de kapper als je je haar alleen maar een beetje laat bijknippen ongeveer € 20,- tot € 30,-. Laat je jezelf een geheel nieuw model knippen? Dan moet je al snel aan € 40,- denken. Wil je er ook nog een nieuw kleurtje of je kleur weer laten bijwerken dan ga je vaak over de € 40,- heen en soms kan het zelfs oplopen tot meer dan € 100,-. Wil je achteraf niet verrast worden door de hoge prijs? Vraag dan van te voren hoeveel jouw behandeling ongeveer kost. Iedere behandeling vergt een ander hoeveelheid tijd, inspanning en inzet van kappersbenodigdheden.

Wat kost de kapper?

Hoe vaak naar de kapper?

Het is aan te raden af en toe naar de kapper te gaan om je haar weer eens bij te laten knippen. Als je lang haar hebt, hoef je eigenlijk helemaal niet zo heel vaak naar de kapper. Vaak is zo’n vier tot zes keer per jaar al genoeg. Je haar groeit ongeveer 1 centimeter per maand. Eens in de zoveel tijd even de punten laten bijwerken en je bent weer klaar voor een heel seizoen. Dit kan dus al voor zo'n € 20,-. Heb je een korter kapsel, dan is iets meer onderhoud gewenst. Vaak gaan mensen met kort haar om de zes tot acht weken naar de kapper. De groei van 1 centimer per maand valt meer op als je een kort kapsel hebt.

Neem een voorbeeld mee of vraag om advies

Je kunt ook eens kiezen voor een ander kapsel. Kijk eens rond op internet of let eens op de verschillende kapsels van de modellen in tijdschriften. Zie je iets dat je aanstaat, knip het plaatje dan uit of het print het uit. Je kapster weet met behulp van de afbeelding precies hoe jij het hebben wilt en kan je exact hetzelfde kapsel aanmeten. Eventueel kan hij of zij je ook adviseren of dit wel bij jouw gezicht past en samen met je op zoek gaan naar iets vergelijkbaars. Laat je je een nieuw kapsel aanmeten? Dan ben je vaak iets meer geld kwijt. Zeker als je je haar ook laat kleuren. Vraag daarom vooraf altijd naar de prijs.