De oplossing voor droog en beschadigd haar

14/09/2021   |   15/09/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Je haar levert een belangrijke bijdrage aan je uitstraling. Heb je glanzend haar, dan zie je er meteen stralender uit. Hou je wel van experimenteren en geef je je haar regelmatig een ander kleurtje? Blijf dit dan vooral doen als je je daar lekker bij voelt, maar zorg er wel voor dat je je haar ook goed verzorgt. Je haren hebben behoorlijk wat te lijden onder chemische behandelingen. Door ze te behandelen met producten van Olaplex help je je haar blijvend te herstellen. Maak een einde aan jouw droge, doffe en futloze haardos en laat je haren weer glanzen.

Hoe herken je beschadigd haar?

Door aan je haar te voelen weet je eigenlijk al of het beschadigd is. Je haar voelt ruw en scherp aan als je er met je handen doorheen gaat. Ook voel je vaak meer weerstand bij de punten. Wees voorzichtig met föhnen en kam je haar met een grove kam als het nat is en gebruik conditioner om klitten te voorkomen. Laat je haar zo nu en dan eens met rust en sla de stylingproducten een dagje over. Is je haar eenmaal beschadigd, dan is het van belang om je haar goed te verzorgen zodat het weer voldoende herstelt. Eenmaal hersteld, wil je het natuurlijk graag zo houden.

haar

Verzorgingstips voor je haar

Je haar hoef je echt niet elke dag te wassen. Als je het minder vaak wast, behoud je de natuurlijke talg van je haar. Je haar raakt eraan gewend om vaak gewassen te worden, dus als je dit wilt verminderen bouw je het langzaam af. Was je haar met lauw water om de glans te behouden. Haal jij ook altijd een kam door je haar nadat je het gewassen hebt? Niet doen! Nat haar beschadigt sneller als je het kamt. Je haar is zwakker als het nat is en breekt dan eenvoudig. Als je haar droog is, start je met kammen aan de onderkant. Zo voorkom je dat je de klitten naar onderen kamt en je haar volledig in de knoop raakt.

Je gekleurde haar beschermen

Laat je je haar regelmatig kleuren bij de kapper? Gebruik daarna thuis Olaplex No. 3 om je haar extra te verzorgen en de kleur langer mooi te houden. Dit verzorgende middel versterkt het haar. Je brengt het eens per week op na het kleuren van je haar. Breng het aan op je natte haar dat je een beetje gedroogd hebt met een handdoek. Kam het voorzichtig door je haar en laat het minstens tien minuten inwerken. Voor het beste effect laat je het maximaal een half uur tot anderhalf uur inwerken. Daarna spoel je het uit en was je je haar zoals je gewend met shampoo en gebruik je conditioner. Het is ook mogelijk om de Professional Hair Perfector No. 3 op droog haar aan te brengen. Hou er dan wel rekening mee dat je er wat meer van nodig hebt.

Jouw glanzende haren mogen gezien worden!