Hoe houd je jouw haar gezond? Vijf tips voor goede haarverzorging!

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Gezond haar komt niet vanzelf. Daar moet je zelf wat aan doen. Wist je dat het weer daar een invloed op heeft? Daarnaast is de juiste voeding is bijvoorbeeld erg belangrijk. Neem ook eens een kijkje bij de beste kapper in Breda. Een regelmatige knipbeurt kan je namelijk helpen met een gezond kapsel. Lees snel verder. Wij geven je dé tips voor goede haarverzorging!

Regelmatig kappersbezoek

Wist je dat een bezoek aan de kapper je helpt met gezond haar? Ga daarom regelmatig langs bij een goede kapper, zoals Hair & Looks. Door de gespleten puntjes weg te halen, krijgt jouw haar een gezondere look. Wat nou als ik mijn haar wil laten groeien? Ook dan is het goed om eens in de zoveel tijd de dode puntjes af te knippen. Dit voorkomt verdere beschadiging.

Voeding en hydratatie

De gezondheid van je haar wordt voor een groot deel van binnenuit bepaald. Daarom is een voedzaam dieet van groot belang. Zorg dat je alle vitamines binnenkrijgt. Onder andere vitamine C, B, ijzer, zink en omega-3 helpen jou je haar gezond te houden. Daarnaast zorgt het drinken van voldoende water voor de circulatie van voedingsstoffen naar de haarzakjes. Hydrateren dus!

Juiste producten

Ook de juiste haarverzorgingsproducten zijn erg belangrijk. Let vooral op je haartype. Heb jij droog, dun, vet, dik of krullend haar? Zoek naar specifieke producten die dat type haar voeden en beschermen. Ga voor shampoos, conditioners en haarmaskers die vooral natuurlijke ingrediënten bevatten. Vermijd vooral chemicaliën zoals sulfaten en parabenen.

Bescherming tegen het weer

Merk jij ook dat de dikte van jouw haar verschilt per seizoen? Ook het weer heeft effect op jouw haargroei. In de winter is het namelijk wat dunner. Draag een muts om je haar te beschermen tegen de koude en droge lucht. In de zomer draag je een petje of een hoed. Zo kan de felle zon jouw haar niet uitdrogen en beschadigen. Overweeg dus ook producten met UV-bescherming.

Nachtroutine

Zorg tot slot voor de juiste nachtroutine. Ook dit heeft een grote invloed op de gezondheid van je haar. Slaap bijvoorbeeld op een kussen met zijden of satijnen kussensloop. Dit helpt om breuk en frictie te verminderen. Draag je haar in een losse vlecht of staart. Voeg ook een serum of olie toe. Zo geef je je haar extra voeding tijdens het slapen.

Gezond haar zul je zelf dus voor moeten zorgen. Ga eens in de zoveel tijd naar de kapper en zorg voor een dieet vol met vitamines. Gebruik de juiste verzorgingsproducten en bescherm het goed tegen het weer. Geef je haar ook 's nachts wat extra aandacht. Zo ga je voor een gezonde coupe!