Zo kun je helpen als je klant last van roos heeft

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Als kapper krijg je allerlei verschillende mensen in je stoel. Ook komen er waarschijnlijk regelmatig klanten met roos langs. Hoewel het niet gevaarlijk of besmettelijk is, willen de meeste mensen hier toch graag van af. In dit artikel vind je een aantal handige tips om mee te geven.

1) Gebruik de juiste haarproducten

Als je klanten normaal geen last hebben van roos, is het mogelijk dat nieuwe haarproducten hier de oorzaak van zijn. Agressieve ingrediënten in shampoos kunnen ervoor zorgen dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt. Vooral uitdrogende stoffen zoals alcohol en parfum dragen bij aan een droge hoofdhuid. Wil je roos zoveel mogelijk voorkomen? Gebruik dan een milde shampoo en conditioner.

Als je al roos hebt, zijn er speciale producten die je hiervoor kunt gebruiken. Vooral een goede anti roos shampoo of een voorbehandeling zoals een hoofdscrub kan de schilfers die door roos ontstaan verminderen.

2) Was je haar grondig

Een veelvoorkomend probleem is dat shampoo en conditioner niet voldoende uitgespoeld wordt bij het haren wassen. Hierdoor kunnen vetten en oliën op de hoofdhuid ophopen en de hoofdhuid irriteren.

Het is daarnaast belangrijk om het haar niet te vaak te wassen. Dit kan de hoofdhuid uitdrogen waardoor de talgklieren actiever worden en roos kan ontstaan. Zo’n 2 tot 3 keer per week wassen is voor de meeste mensen voldoende.

3) Zorg voor meer ontspanning

Heeft je klant al langere tijd last van roos? Grote kans dat dit door stress is ontstaan. Hormonen zoals testosteron en cortisol nemen toe als je veel stress ervaart. Dit kan invloed hebben op je talgklieren. Door meer rust te nemen of op zoek te gaan naar de bron van de stress is de kans groot dat de roosklachten afnemen en je hoofdhuid minder snel geïrriteerd raakt.

4) Probeer warmtebronnen te vermijden

De gist op je hoofdhuid die roos kan veroorzaken gedijt erg goed in warme omgevingen. Hierdoor groeit de gist en kunnen de klachten verergeren. Het is dus beter om niet met heet water je haar te wassen en om de föhn of andere haarstyling tools met hitte te vermijden.

Een gezonde hoofdhuid

Het onderhouden van een gezonde hoofdhuid is belangrijk voor stralend haar. Als er dus vaak klanten in je stoel zitten die hier last van hebben, kan het fijn zijn om een aantal handige tips achter de hand te hebben. Zo gaan ze na een bezoekje aan de kapper met een mooie nieuwe coupe én goed advies naar huis.