Waarom kwalitatieve shampoo een goed idee is!

  |   Leestijd: 3 min.   |   Categorie: algemeen

Bijna iedereen wast een paar keer per week zijn haar. Drogisterijen staan helemaal vol met allemaal verschillende soorten shampoo. De ene is heel goedkoop, maar kappersshampoos zoals keune shampoo zijn vaak een stuk duurder. Shampoo is shampoo zou je denken, maar dat is toch niet helemaal het geval. Dit is waarom het een goed idee is om te kiezen voor een shampoo van een wat duurder kappersmerk.

Intensieve verzorging

Shampoo van kappersmerken kan een intensieve verzorging van jouw haar garanderen. Ten eerste zijn de kappersmerken koplopers in technieken die jouw haar kunnen laten stralen, ten tweede zijn shampoos uit de drogisterij vaak flink aangelengd met water. Shampoos van een wat duurder merk bevatten per milliliter meer actieve ingrediënten.

Het doet wat het belooft

Er zijn oneindig veel soorten shampoos. Shampoo voor gekleurd haar, shampoo voor krullend haar, shampoo voor droog haar. Sommige mensen hebben het idee dat er eigenlijk geen verschil zit tussen deze shampoos. Er zitten wel degelijk verschillen tussen deze shampoos, er zitten daadwerkelijk andere ingrediënten in shampoo voor droog haar als in shampoo voor vet haar, maar bij shampoo uit de drogisterij is de verdunning zo sterk, dat je hier eigenlijk geen profijt van hebt. De wat duurdere en meer geconcentreerde shampoo maakt daarentegen wel degelijk een verschil.

Het droogt je haar niet uit

Goedkope shampoos bevatten vaak siliconen en parabenen. Hier wordt je haar mooi glad van, maar het kan het ook uitdrogen en dof laten lijken. Siliconen zijn een goedkope manier om je haar mooi glad te maken, maar op termijn is het niet heel goed voor je haar. Duurdere shampoos of shampoos op natuurlijke basis gebruiken andere technieken om je haar te laten glanzen. Als je veel last hebt van dof en droog haar kan het dus een idee zijn eens een andere shampoo te proberen.

Het is helemaal niet duurder dan gewone shampoo

Nu denk je misschien: oké, allemaal leuk en aardig, maar al die dure shampoo gaat me een godsvermogen kosten. Dat valt dus wel mee! Omdat de duurdere shampoo minder aangelengd is met water heb je voor het gewenste resultaat een stuk minder nodig. Je doet dus een stuk langer met een fles shampoo en bent op termijn dus helemaal niet zo veel duurder uit dan met een standaard shampoo uit de drogisterij. Bovendien zien je haren er een stuk mooier en gezonder uit!