4 Tips voor de verzorging van alle haartypes bij mannen

17/03/2022   |   17/03/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Veel mannen zeggen het misschien niet ronduit, maar haar is een belangrijk element van hun stijl. Als het haar van een man er niet goed uitziet, zal hij daar ongetwijfeld onder lijden; het zal een negatieve invloed hebben op zijn gevoel van eigenwaarde en twijfel zaaien over zijn uiterlijk. Ben jij een man die zijn haar wil temmen? Lees dan verder voor enkele praktische tips om je te helpen je haar te verzorgen.

Houd jouw hoofdhuid schoon

Als je hoofdhuid schoon is, kun je ervan uitgaan dat je een gezonde hoofdhuid hebt! Als je je hoofdhuid niet goed reinigt, kan jouw microbioom uit balans raken, wat kan leiden tot een toename van bacteriën en ontstekingen. Als je een schone hoofdhuid wilt en deze graag wilt behouden, zorg er dan voor dat je jouw haar vooral niet te veel wast. Dit zal je haar namelijk ontdoen van zijn natuurlijke beschermende oliën. Probeer, afhankelijk van jouw haartype, jouw haar niet vaker dan één of twee keer per week te wassen. Dit zorgt er voor dat je haar gezond blijft en dat je tegelijkertijd zo min mogelijk onnodige chemische producten gebruikt. Op die manier ga je bewust met je haar om!

Investeer in de juiste producten

Welk type product je ook gebruikt, van shampoo tot styling wax, het is belangrijk kwaliteitsproducten te kiezen en te weten hoe je het juiste product voor jou vindt. Leer dus je haartype kennen - steil, golvend, fijn, krullend of droog - en als je eenmaal weet hoe je haar eruitziet, kun je het verzorgen zoals jij dat wilt!

De juiste kapper kiezen 

Als je naar de barbershop gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe je de juiste selecteert. Je kent vast wel vrienden die hun haar goed laten knippen, dus vraag hen waar zij dat doen. Leer jouw kapper kennen en kijk of hij aan jouw specifieke behoeften kan voldoen.

Communiceer met je kapper en geef aan wat je wilt

Geef een precieze beschrijving, zodat de kapper zich precies kan voorstellen wat jij in gedachten hebt. Gebruik je handen om je kapper te wijzen naar de gebieden die meer aandacht nodig hebben en de plekken waar minder in geknipt hoeft te worden. Verwacht dus niet dat jouw kapper precies weet wat je wilt zonder het haarfijn uit te leggen. Het kan heel goed zijn dat je kapper een specialist is in het knippen van haar, maar echter niet in het lezen van je gedachten!