De onmisbare tools van een kapper

21/06/2022   |   21/06/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Een kapper gebruikt altijd de beste tools voor jouw haar. Wil jij deze thuis ook uitproberen of ben jij een barbier / kapper die nieuwe tools wil aanschaffeen? Wij vertellen jou in deze blog welke tools onmisbaar zijn voor een kapper en hoe je deze het beste thuis kunt gebruiken. 

De beste scharen voor in de salon

Een kapper kan niet zonder scharen. Hiermee kunnen zij het haar in model knippen. Deze professionele kappersscharen kun jij ook in huis halen! Door te kiezen voor een speciale schaar voor het haar kun je hier gemakkelijk een stukje afknippen. Doe dit nooit met een huis-tuin-en-keuken-schaar! Hiermee beschadig je het haar en krijg je gespleten haarpunten. 

Bij het aanschaffen van een kappersschaar kun je letten op de lengte van de schaar. Je kunt ze namelijk in verschillende lengtes vinden. Dit varieert tussen de 5 en 7 inches. Maar wat maakt een kappersschaar een schaar voor kappers? Dat zijn dit model twee snijbladen heeft, waar andere scharen dat niet hebben; denk aan een coupeschaar. 

Een kapsel afmaken met een trimmer of tondeuse

Heb jij een man thuis zitten die graag een getrimd of een kort kapsel wil? Dan kun jij het beste een trimmer of tondeuse nemen. Het verschil tussen deze twee is dat een trimmer gemaakt is om gedetailleerd te werken en een tondeuse is voor het grote werkt. De trimmer is vaak kleiner qua formaat, doordat deze goed in de hand moet liggen en de kop smaller is.

Mocht je een van deze twee producten aanschaffen, zorg er dan voor dat je een kwalitatieve trimmer koopt. Hierdoor weet je zeker dat je lang kunt genieten van je nieuwe tool. Verder weet je ook dat het resultaat beter wordt, doordat je zorgt voor de juiste tools van hoge kwaliteit. 

De barbier kan niet zonder een razor

De echte barbier scheert ook je baard en snor in het model die jij wilt. Een goede razor met scherpe messen is hierbij echt een aanrader! Ken jij het beeld nog van vroeger, waarbij je opa met een scheerkwast scheerschuim op zijn gezicht verdeelde en met een mes dit eraf haalde? Dat is nog steeds dé techniek van een echte barbier.

Bereik dit thuis of in de salon door te kiezen voor de juiste producten. Natuurlijk zijn de scheerkwast en het schuim onmisbaar, maar denk ook aan andere producten. Je hebt namelijk de after shave om de huid te verzorgen na het scheren en een pre shave om de huid voor te bereiden. 

Verzorgende en reinigende producten die het haar afmaken

Naast het knippen, snijden en scheren van het haar is het ook belangrijk om te kijken naar goede producten. Deze verzorgen het haar, voeden het en reinigen de lokken. Hierdoor krijg je prachtig haar in een mum van tijd. Zorg ervoor dat je één keer in de week een masker gebruikt die het haar hydrateert en verzorgt. 

Verder is het van belang om reinigende producten te gebruiken die natuurlijk zijn. Hierbij zijn er geen parabenen, siliconen of sulfaten toegevoegd die het haar zwaar maken of uitdrogen. Wanneer je de juiste producten gebruikt in combinatie met het knippen van je haar zul je zien dat je haar gaat stralen, glazen en er dikker uitziet. Dat willen we toch allemaal? Thuis een kapsel creëren waarbij het lijkt alsof je net bij de kapper vandaan komt. 

Wil jij meer weten over de juiste tools en wat het verschil nu echt is tussen een trimmer en een tondeuse? Klik dan hier!

De onmisbare tools van een kapper