Heb jij als ondernemer jouw aansprakelijkheid goed geregeld?

  |   Leestijd: 3 min.   |   Categorie: algemeen

Zelfstandig ondernemen betekent ook dat jij volledig verantwoordelijk bent voor de fouten die je maakt. Uiteraard doe je je best om geen fouten te maken, maar zoals vaak gezegd wordt: wie werkt, maakt fouten. Het is daarom ook niet erg om ergens een misser te maken, mits je zorgt dat je dit op de juiste manier kunt afhandelen. Daar gaat het bij veel ondernemers mis. Zij hebben niet de middelen beschikbaar om bijvoorbeeld schade te herstellen waardoor kleine problemen zomaar kunnen uitgroeien tot langslepende conflicten. Reken maar dat dat je bedrijf niet veel goeds zal brengen. Vandaar dat het belangrijk is om te kijken wat je kunt doen om je aansprakelijkheid goed te regelen. Wij laten je zien hoe je dit kunt doen.

Verzeker je aansprakelijkheid

Als jij iets doet waardoor jouw klant schade oploopt, dan ben jij daarvoor aansprakelijk. Het is daarom altijd verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering kun je problemen eenvoudig en snel oplossen. Stel je voor dat je als schilder een klus uitvoert voor een klant. Je bent druk bezig en hebt niet in de gaten dat je je ladder in het gangpad hebt laten liggen. Vervolgens komt er iemand langs en die struikelt over jouw trap. Deze persoon kneust zijn voet en scheurt diens broek. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering draai jij niet persoonlijk op voor de kosten, maar kun je contact opnemen met je verzekeraar die de zaak voor jou in goede banen zal leiden. Dat scheelt jou niet alleen veel geld, maar het bespaart je ook tijd. Bovendien gooi je je goede reputatie niet te grabbel en dat is voor een ondernemer ook van groot belang. Kijk daarom altijd even of jij baat kunt hebben bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Je zult zien dat deze verzekering met vele voordelen komt.

Je verzekering als kracht

Misschien denk je: is een verzekering niet een teken van zwakte? Het antwoord is: absoluut niet. Bekijk het namelijk vanuit het oogpunt van je (toekomstige) klant. Met wie zou jij dan het liefst in zee gaan? Iemand die onverzekerd is en dus niet in staat is problemen professioneel op te lossen, of met iemand die diens zaakjes goed geregeld heeft en waarbij jij dus weinig risico loopt? Het moge duidelijk zijn dat een goed verzekerde ondernemer iemand is waar anderen graag zaken mee willen doen. Een verzekering afsluiten is daarom eerder een kracht dan een teken van zwakte. Ben je bang voor meer kosten? Vergeet dan niet dat je deze kosten altijd kunt doorberekenen in je uurtarief. Je zult zien dat ondernemers daar helemaal geen moeite mee hebben.

Sluit je polis gelijk af

Ben jij nog onverzekerd, maar heb je nu ingezien dat je toch echt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering moet nemen? Ga dan snel even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij of vergelijk diverse partijen om te zien waar jij de beste deal kunt sluiten. Vaak kun je je polis online afsluiten waardoor je met een paar muisklikken je bedrijf in een klap veel professioneler gemaakt hebt.