Het verschil tussen de tondeuse en de trimmer

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Zoek jij de beste tool om je haar korter te maken, maar weet jij niet welk apparaat je nodig hebt? Wij leggen je in deze blog uit wat het verschil is tussen een tondeuse en een trimmer. Hierdoor kun jij een goede keuze maken tussen deze twee en weet jij dat jij het resultaat kunt behalen waar jij voor wilt gaan. Lees snel verder!

Wat is een tondeuse?

Een tondeuse is een tool die je kunt gebruiken om langer haar korter te maken. Je kunt een tondeuse op verschillende manieren inzetten. Je kunt de lengtes verstellen, waardoor je een resultaat kunt krijgen van zowel gemillimeterd als langer haar. Je kunt de tondeuse voor grote oppervlakten laten werken. 

Verder is een tondeuse precies en kun je door verschillende opzetstukken de lengte veranderen. Hierdoor kun jij de coupe realiseren die je wilt. Begin aan de onderkant met een korte opzetkop en maak deze steeds langer om een mooie overloop te krijgen. Een tondeuse is uiterst geschikt voor gehele hoofd.   

Wat is een trimmer?

Nu je weet wat een tondeuse is, wil je natuurlijk ook weten wat je met een trimmer kan bereiken. Met een trimmer kun je het preciezere werk in je haar doen. Het is een klein apparaatje die voornamelijk gebruikt wordt voor het contouren van het haar. Hierbij kun je denken aan de randjes bij de oren, de bakkebaarden of de nek. 

Je kunt hele strakke lijnen maken met een trimmer. Ook wanneer jij figuurtjes in het haar wilt is de trimmer je vriend. Dit apparaat werkt precies en is gemakkelijk in gebruik. Je moet er wel goed om denken welk opzetstuk je gebruikt. Voor hetzelfde geldt gebruik je een te korte trimmer, waardoor je haar te kort wordt getrimd.

Verschil tussen tondeuse en trimmer

Wat is het verschil tussen de twee?

Het verschil tussen de tondeuse en de trimmer kan soms lastig zijn. Je kunt in het algemeen zeggen dat de trimmer voor het precieze werk is en de tondeuse voor het grove werk. Hierbij zijn natuurlijk uitzonderingen. Sommige merken en apparaten zijn gemaakt om zowel het werk van een tondeuse als een trimmer te kunnen.

Nu je weet wat het verschil is, is het een stuk simpeler om de juiste keuze te maken. Je weet in ieder geval welke tool je waarvoor moet gebruiken. Hiermee kun jij de look creëren die je graag wilt realiseren. Professionele kappers gebruiken beide in hun salon om de coupe te maken die iemand graag wilt. 

Moet ik een tondeuse of een trimmer aanschaffen?

De meeste kappers en thuisgebruikers hebben zowel een tondeuse als een trimmer in huis. De twee apparaten hebben verschillende functies en ondanks dat ze vaak door elkaar worden gehaald zijn ze niet hetzelfde. De tondeuse is voor de grote stukken en de trimmer voor het precisiewerk. 

Weet jij niet welke tondeuse jij moet aanschaffen? Lees dan deze blog en vind de beste varianten voor jou. Bij de aanschaf is het in ieder geval belangrijk dat je weet wat je wilt bereiken en dat je kwaliteit koopt. Je wilt niet bezuinigen op een tondeuse of trimmer, want de resultaten kunnen soms anders uitpakken door slechter materiaal. Hopelijk kun jij na het lezen van deze blog kiezen tussen de twee apparaten of juist beide in jouw toolbox stoppen!