Je outfit matchen met je nieuwe kapsel: zo doe je dat!

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Met een nieuw kapsel kom je natuurlijk al goed voor de dag, maar het is nóg mooier als de outfit er perfect op aansluit. Hoe pak je dat precies aan en waar moet je eigenlijk op letten? In dit artikel lees je een aantal handige tips. Zo stel je eenvoudig een outfit samen die de frisse look van jouw haar versterkt.

1. Pas de kledingstijl aan op je haarstijl

De belangrijkste tip is om de stijl van je kleding aan te passen op je haarstijl. Kijk eens goed naar je nieuwe kapsel. Heb je lange haren met nonchalante beach waves? Dan past een zwierige maxi jurk of bohemian blouse hier erg goed bij. Heb je juist gekozen voor subtiele highlights en draag je het haar graag opgestoken? Ga dan voor een verfijnde outfit van een Italiaans modelabel. Elisabetta Franchi kleding is hier perfect voor! De luxe items zijn zowel geschikt voor een zakelijke en feestelijke gelegenheid als voor een alledaagse outfit.

2. Houd rekening met de kleuren

Zorg ervoor dat de kleding de kleur van je haren laat stralen. Bij een warme haarkleur staan warme aardetinten erg mooi, terwijl je bij een koele ondertoon wellicht beter kunt kiezen voor pastelkleuren. Bij zwart haar kun je nauwelijks de fout in gaan. Pas enkel op met zwarte tops, omdat je kapsel op deze manier kan wegvallen in de outfit. Houd natuurlijk altijd je eigen stijl in gedachten en draag kleding waar jij zelf blij van wordt!

3. Knoop een sjaaltje in je haar

Betrek je nieuwe kapsel bij de outfit door er een sjaaltje in te knopen. Dit is ontzettend leuk voor de lente- en zomermaanden! Je kunt het heel nonchalant in gekruld haar knopen, maar ook om een klassieke knot wikkelen.

4. Kijk naar de haartrends én modetrends

Verdiep je eens in de haartrends en modetrends van het moment en probeer goede matches te maken. De lage, strakke knot die momenteel erg populair is, kun je bijvoorbeeld mooi combineren met exclusieve damesmode met een chique look. Schaf een elegante blazer aan, een nette pantalon of een jumpsuit met een geaccentueerde taille. Bij een choppy bob kies je juist een hele stoere outfit.

5. Voer de accessoires door in je kapsel

Een andere optie is om je accessoires door te voeren in je kapsel. Draag bijvoorbeeld niet alleen een parelketting, maar zoek ook twee parel clipjes uit. Zo vormt alles een mooi geheel.

Kortom: Let bij het kiezen van een outfit goed op de stijl, het kleurgebruik en de accessoires. Als het perfect aansluit op jouw nieuwe kapsel, kom je ongetwijfeld stralend voor de dag!