Zo zorg je voor een goede verzorging van het haar

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de staat van het haar. Denk bijvoorbeeld aan een periode waarin je veel stress ervaart en mogelijk wat vaker ongezond eet; het kan leiden tot het dunner worden van het haar. Ook hormonale veranderingen en bijvoorbeeld erfelijkheid zijn factoren die hiertoe kunnen leiden. Wist je dat een mens gemiddeld zo’n honderd haren per dag verliest? Voldoende reden om aandacht te besteden aan je haar. Dit doe je niet alleen door periodiek naar de kapper te gaan en het haar met de juiste shampoo te wassen; overweeg ook eens het gebruik van een middel als rozemarijn haarolie. Haarolie geeft je haar glans en houdt het gezond. Daarbij wordt de haargroei gestimuleerd, wat het dunner worden van het haar helpt tegen te gaan. Er zijn meer mogelijkheden om je haar te verzorgen.

Gebruik van een natuurlijke shampoo

Veel mensen zijn geneigd om voor de verzorging van hun haar te kiezen voor een shampoo die ze in de supermarkt vinden. Een kunstmatig product, wat lang niet altijd even positief bijdraagt aan de verzorging van het jaar. Los van dat deze producten vaak lekker ruiken en voordelig geprijsd zijn. Een goed alternatief voor deze kunstmatige producten is het gebruik van een natuurlijke shampoo. Er zijn verschillende webshops waar je dit verzorgingsproduct bestelt. Zoals de naam al doet vermoeden wordt een natuurlijke shampoo gemaakt van diverse natuurlijke ingrediënten. Denk hierbij aan verschillende kruiden en oliën. Het maakt dat de shampoo vrij is van schadelijke stoffen. Deze stoffen, voorkomend in sommige
kunstmatige producten, kunnen het haar beschadigen en daarmee haaruitval in de hand werken. Iets wat je juist wenst te voorkomen.

Vicieuze cirkel rond de behandeling van vet haar

Wanneer je haar vet aanvoelt zal je geneigd zijn het haar vaker te wassen. Dat is vaak onverstandig, daar het je in een vicieuze cirkel kan laten belanden. Het ontstaan van vet haar is het gevolg van een overmatige talgproductie. Talg is een product wat het lichaam zelf aanmaakt, via de talgklieren in de hoofdhuid. Het is een heel belangrijk product, daar het je huid bescherming biedt tegen onder meer uitdroging en infecties. Verschillende shampoos bevatten SLS en SLES; het zijn chemische ingrediënten die schuim produceren bij het gebruik van de shampoo. Groot nadeel van deze stofjes is het feit, dat ze de talg van je hoofdhuid laten spoelen. Dit leidt tot het vetter worden van het haar en het doen laten verdwijnen van de beschermlaag over je huid. Voldoende reden om producten met deze chemische stofjes te laten staan en te kiezen voor een natuurlijk product. Het liefst gecombineerd met een bijpassende haarolie, zoals deze eerder in dit artikel genoemd werd.