Wat kost een barber?

30/08/2019   |   03/10/2019   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

In de volksmond wordt een barber tegenwoordig ook wel een herenkapper genoemd, terwijl dit eigenlijk niet helemaal de juiste benaming is voor een barber. Een barber is namelijk een specialist in het knippen, scheren en verzorgen van baarden en snorren en knipt daarnaast ook vaak de haren van mannen. De naam barber komt uit het Latijn, waar het baard betekent, waardoor een barber vroeger helemaal geen herenkapper was, maar zich alleen focuste op baarden. Tegenwoordig combineren luxe barbers hun diensten met het knippen, zoals ook gedaan wordt in herenkapsalons. Wil je een keer een bezoekje gaan brengen aan een barber maar weet je niet zo goed wat je kunt verwachten qua behandelingen en prijzen? Lees dan vooral verder.

De barbershops van Nederland

Een barbershop is een plek in Nederland waar vrouwen niet mogen komen en waar je gezellig kunt kletsen onder het genot van een drankje. In Nederland zijn er verschillende mooie barbershops te vinden, waar je je baard tot in de puntjes kunt laten verzorgen.
Allereerst is er bijvoorbeeld de Gentlemen’s Barbershop in Amsterdam, waar je uit talloze behandelingen kunt kiezen en zelfs je schoenen kunt laten oppoetsen. In Utrecht vind je een vintage barbershop, genaamd Pappas, die compleet in de stijl van de jaren ’30 is ingericht. Deze stijl is tot in perfectie doorgevoerd, waardoor zelfs de barbers met vintage gerei werken. In Rotterdam vind je misschien wel een van de bekendste barbershops van Nederland: Schorem. Ze gebruiken hier unieke haarsnijders en scharen om prachtige baarden en kapsels te creëren.

In de rest van Nederland zijn tegenwoordig steeds vaker barbershops te vinden zoals The Barberstation in Nijmegen en de Meesterbarbier in Tilburg.

Soorten behandelingen bij een barber

Bij een barber kun je allereerst terecht om je baard te laten verzorgen en vaak ook om je haar te laten knippen, maar er zijn een groot aantal behandelingsmogelijkheden. Zo kan je baard alleen geknipt of geschoren worden, of ook met meerdere middelen op de juiste manier verzorgd worden. Ook zijn er in de barbershops vaak meerdere combinaties van behandelingen nodig waarbij je bijvoorbeeld zowel je haar en baard kunt latten knippen, om zo goed als nieuw later de deur weer uit te stappen.

Wat kost een barber

Prijzen bij een barbershop

Zoals al eerder gezegd is een barber geen gewone kapper, maar een luxe ervaring voor mannen om te ontspannen, te kletsen en iets te drinken. De kosten zijn daarom vaak ook redelijk hoog om je baard en/of haar te laten knippen. Voor een standaard knipbeurt betaal je gemiddeld € 35,- en voor het verzorgen, knippen of scheren van je baard zo’n € 30,-. De combinaties van deze behandelingen komen daardoor meestal tussen de € 55,- en € 65,- uit, waardoor het een relatief duur bezoek is.

De prijzen die verbonden zijn aan de behandelingen zijn natuurlijk afhankelijk van de barbershop waar je naar toe gaat en de keuze die je maakt qua lengte en producten die gebruikt worden. Zo zal je waarschijnlijk bij een luxueuze zaak zoals Schorem wat duurder uit zijn dan bij een gemiddelde barbershop bij jou in de buurt.