Kapperketens in Nederland

05/03/2019   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

De meeste mensen hebben een ware haat-liefdeverhouding met hun haren. De ene dag zit het perfect, terwijl er de andere dag geen land mee te bezeilen valt. Als je op een gegeven moment helemaal klaar bent met je kapsel, is het weer eens tijd om naar de kapper te gaan. Soms is dit alleen voor een simpele knipbeurt, terwijl het op zijn tijd ook leuk is om een drastische verandering te ondergaan: een kort fris kapsel of een nieuwe kleur. Bij jou in de regio zijn er heel veel lokale kappers te vinden en daarnaast zijn er door heel Nederland ook nog een hoop kappersketens, zoals Kinki Kappers en Team Kappers om er maar een paar te noemen, die door het hele land verschillende zaken hebben. Over de bekendste kappersketens in Nederland vind je in onderstaande tekst meer informatie, zodat je precies weet waar je terecht kunt voor je volgende bezoek.

Kinki Kappers

Kinki Kappers heeft door heel Nederland maar liefst 35 salons en opende de eerste vestiging ruim 30 jaar geleden in Eindhoven. Kinki Kappers is een kleurrijk bedrijf, met een creatieve manier van knippen, waar je voor de meest uiteenlopende behandelingen terecht kan. Het is een kapsalon die ‘anders dan anders’ is en voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw, uitdagend kapsel. De kappers die hier werken kunnen kapsels in alle kleuren van de regenboog creëren, maar je kunt er ook terecht om je haar te laten bijpunten. Kinki Kappers is wel een redelijk dure kapsalon, met prijzen voor een normale knipbeurt van rond de €35. Tegenwoordig heeft Kinki ook een eigen opleiding: Kinki Academy, waar er trainingen zijn om het personeel van Kinki Kappers op te leiden tot experts in het vak.

Team Kappers

Bij Team Kappers, met een groot aantal salons verspreid over het hele land, kun je je laten knippen zonder een afspraak. Bij deze keten kun je je laten knippen, kleuren en stijlen voor aantrekkelijke prijzen en wordt er aandacht geschonken aan jouw wensen. Een van de services die Team Kappers bijzonder maakt is de SMS Service, waarvan je gebruik kunt maken als het erg druk is in de salon. Je laat dan je telefoonnummer achter en gaat vervolgens nog even de stad in om te shoppen. 10 minuten voordat je aan de beurt bent, krijg je een sms’je, waardoor je nooit lang hoeft te wachten in de salon.

AMI Kappers

Een van de grootste ketens op het gebied van kappers is misschien wel AMI Kappers met op dit moment 90 salons, waardoor er altijd wel een salon bij jou in de buurt te vinden is. Bij deze keten krijg je advies op maat over welke kapsels of kleuren goed bij jouw gezicht passen, waardoor je altijd een perfect kapsel krijgt aangemeten. Je kunt hier terecht met een afspraak, maar je kunt ook zonder afspraak in een van de salons binnen wandelen. De kappers die bij deze keten werken worden het hele jaar door getraind, waardoor ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en technieken.

BrainWash Kappers

Een vierde keten in Nederland is BrainWash Kappers. Het bijzondere aan deze grote keten is dat BrainWash voor alle haarstijlen dezelfde prijs hanteren. Jong of oud, man of vrouw, dik of dun haar, je betaalt dezelfde, gunstige prijs. Je kunt bij deze kapsalons zonder afspraak binnen lopen en de salons hebben zelfs geen telefoonnummer, waardoor je eigenlijk op goed geluk moet binnenstappen. Soms betekent dit wel dat je even moet wachten, maar dit zal meestal niet langer dan 15 minuten zijn.