Waarom is de kapper op maandag vaak gesloten?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

De meeste kappers zijn open van dinsdag tot en met zaterdag. Tegenwoordig zijn er een aantal grotere kappers die hier een uitzondering op maken, maar nog steeds houden de meeste kappers vast aan de werkdagen dinsdag tot en met zaterdag. Statistisch gezien zijn maandagen de dagen met de minste klanten, dus loont het niet om juist op die dagen open te zijn. Hieronder een aantal redenen als antwoord op de vraag waarom kappers op maandag gesloten zijn.

Weekend is het drukst

Vrijdag en zaterdag zijn de drukste dagen voor kappers. Dit omdat de meeste mensen van maandag tot en met vrijdag werken en pas in het weekend tijd hebben om naar de kapper gaan. Kappers zonder afspraak zijn afhankelijk van inloop en maandag open zijn en zaterdag gesloten zijn, zou niet logisch zijn. Veel grotere salons zetten op die dagen meer personeel in om aan de grotere inloop van klandizie te kunnen voldoen. In het centrum gelegen kappers kunnen ook rekenen op extra klanten door het winkelend publiek op zaterdagen.

Maandag is de dag om spullen in te kopen

De meeste kleine salons zijn op maandag gesloten. Niet alleen om zich aan de 40-urige werkweek te houden, maar ook om bijvoorbeeld inkopen en administratie te doen. Maandag is vaak de dag waarop kappers hun administratie kunnen doen, producten bij bestellen en alles op orde maken om de volgende dag weer te kunnen beginnen. Omdat op zondag nog steeds veel kapperwinkels gesloten zijn, is maandag de perfecte dag om bij te bestellen of dingen te regelen.

Sommige kappers wel op maandag open

Veel kleinere salons zijn gesloten op maandag, maar grotere salons met meer personeel zijn tegenwoordig vaak wel op maandag open. Salons die op maandagen open zijn, maken ook gebruik van het feit dat veel andere salons op die dag juist gesloten zijn. Op die manier kunnen zij deze klanten aantrekken. Het is dus niet meer standaard dat kappers alleen open zijn van dinsdag tot en met zaterdag. Check voor de openingstijden altijd de website van de gewenste salon, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.