Welke haarstijlen passen bij een zakelijk outfit?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

De meeste mannen dragen een professioneel kostuum bij formele gelegenheden, maar een stijlvol kapsel is zeker net zo belangrijk voor een verzorgde uitstraling. Of je nu op weg bent naar een belangrijke meeting of een zakelijke borrel, wanneer je haar goed zit kom je zelfverzekerd over en maak je een positieve indruk op anderen. In dit artikel zullen we vijf tijdloze kapsels voor heren bespreken die perfect zijn voor zakelijke gelegenheden:

1. De klassieke scheiding

Dit kapsel kenmerkt zich door een scherpe, duidelijke zijscheiding en kortere zijkanten en achterkant met wat lengte bovenop. Het grootste voordeel is dat je de kapsel eenvoudig met een kam creëert. Het haar bovenop kan naar voren worden gestyled voor een nette look. Om de scheiding op zijn best uit te laten zien, is het verstandig de zijkanten regelmatig te trimmen. Gebruik haarproducten zoals pommade of gel om de scheiding op zijn plaats te houden en het haar te temmen.

2. De Ivy League

De Ivy League is een subtiel, professioneel kapsel dat ideaal is voor heren die voorkeur hebben voor een traditionele uitstraling. Het haar is kort aan de zijkanten en achterkant, terwijl de bovenkant iets langer wordt gehouden. Hierdoor heeft het haar genoeg lengte om het te kammen en te stylen naar wens. Bezoek de kapper rond de 3 -4 weken om het netjes te houden. Gebruik een stylingproduct zoals een crème of een matte pasta om het haar op zijn plaats te houden zonder te veel glans.

3. De Pompadour

Een tijdloos kapsel met veel persoonlijkheid dat zowel klassiek als modern kan worden gedragen. Je kunt het herkennen door kortere zijkanten en achterkant met aanzienlijk veel lengte bovenop. De bovenkant wordt naar achteren en omhoog gestyled voor een volumineuze look. Dit kapsel straalt zelfvertrouwen uit en is perfect voor heren met een eigentijdse stijl. Om de look te stylen, heb je een sterke hold-pommade of wax nodig. Breng het aan op vochtig haar.

4. De Short Taper Cut

Een eenvoudig en toch stijlvol kapsel dat geschikt is voor vrijwel elke zakelijke setting. De Short Taper Cut heeft kortere zijkanten en achterkant met geleidelijk toenemende lengte naar boven toe. Het is een veelzijdig kapsel dat gemakkelijk te onderhouden is en er altijd netjes uitziet. Lichte haarstylingproducten zijn het geschiktst om het haar op zijn plaats te houden zonder te veel glans. Het is een kapsel dat snel in vorm kan worden gebracht met slechts een beetje kammen.

5. De Buzz Cut

Dit is een kapsel waarvoor je geen haarproducten nodig hebt of lang voor de spiegel hoeft te staan. Het haar wordt overal kort geschoren, meestal tot een lengte van 3-6 millimeter. De Buzz Cut is minimalistisch en straalt zelfverzekerdheid uit. Daar staat wel tegenover dat je het regelmatig moet scheren om de look te behouden. Het liefst om de 2 tot 3 weken. Het grootste voordeel is dat je dit kapsel makkelijk zelf kunt bijhouden met een goede tondeuse of trimmer.

Onderhoudstips voor je zakelijke kapsel

Hieronder volgen nog enkele praktische tips zodat je er altijd op je best uitziet:

  • Kies het kapsel dat past bij je gezicht. Bespreek met je kapper welke stijl het beste bij je past, of dit nu een ronde, ovale, vierkante of rechthoekige gezichtsvorm is.
  • Houd je haar schoon en fris. Was het regelmatig en gebruik producten die passen bij je haartype. Let wel op, te vaak wassen verwijdert natuurlijke oliën en beschadigt je haar.
  • Bezoek je kapper regelmatig. Regelmatig knippen is essentieel om het je kapsel fris en verzorgd uit te laten zien. Zorg dat je elke paar weken een afspraak maakt met je kapper.
  • Investeer in een kwaliteitskam of borstel. Deze artikelen maken het eenvoudig om je haar te stylen en in vorm te houden. Het juiste gereedschap maakt het verschil.
  • Experimenteer met stijlen. Blijf binnen de grenzen van professionele kapsels om een frisse draai geven aan je look.

We hebben gezien dat een stijlvol kapsel een belangrijk onderdeel is van je zakelijke uitstraling. Het kan je zelfvertrouwen versterken en een positieve indruk maken op collega's, klanten en zakenpartners. Kies een kapsel dat bij je persoonlijke stijl past en zorg ervoor dat je het regelmatig onderhoudt om er altijd op je best uit te zien. Met de juiste inspanning en aandacht voor detail, kun je een blijvende indruk maken in elke zakelijke setting.