Verbeter jouw haargroei op een natuurlijke manier

03/02/2021   |   04/02/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een weelderige bos haar. Kijk je jaloers naar mensen met dansende kapsels, die als vanzelf in model blijven zitten? Probeer jij ook al jaren lang haar te kweken, maar raak je langzamerhand gefrustreerd, omdat het nog steeds niet opschiet? Heb je wel al wat langer haar, maar zijn het eerder dunne sprietjes dan lange lokken? Heb je het gevoel dat je haar alleen maar dunner wordt? Wacht dan nog even met rigoureuze oplossingen. Er zijn tal van natuurlijke haarverzorgingsproducten op de markt die de gezondheid van je haar een handje helpen. Kies bijvoorbeeld voor een haargroeimiddel dat de bloedtoevoer van je hoofdhuid stimuleert, waardoor haarwortels worden geactiveerd en je haar beter groeit. Er zijn een aantal eenvoudige richtlijnen waar je je aan kunt houden. Haarverzorgingsspecialist HairLust zet ze voor je op een rij.

Voed je haar met goede voeding

Mooi haar begint van binnenuit.Je kunt de gezondheid beïnvloeden door te letten op wat je eet. Haren bestaan uit keratine, waarvan het eiwit cysteïne het belangrijkste bestanddeel is. Zwavel voedt dit eiwit, waardoor je gezonder haar krijgt. En zwavel zit dan weer in onder andere broccoli, spruiten, paksoi, asperges, boerenkool, zoete aardappelen, spinazie, tomaten, avocado’s, sperziebonen, erwten en prei, maar ook in knoflook en uien. Zoals gezegd is cysteïne een eiwit, dus eiwitrijk voedsel is ook goed voor je haar. Denk aan vlees, vis, linzen en zuivelproducten. Het is natuurlijk sowieso een goede idee om gezond en evenwichtig te eten, dat is goed voor je haar en de rest van je lijf.

Stop met je haar drogen en stijlen

Als je haar maar goed zit? Neem deze uitdrukking alsjeblieft niet te letterlijk! Je haar droog en in model föhnen, krullen zetten met een krultang en stijlen met een stijltang zijn een marteling voor je haar. Eigenlijk raden we je aan om je föhn, krul- en stijltang naar de dichtstbijzijnde milieustraat te brengen. Laat je haar gewoon lekker vanzelf drogen aan de lucht of gebruik een haarhanddoek van bamboe. En als je dan echt, echt, echt een föhn of tang moet gebruiken, zet hem dan op de laagste temperatuur of gebruik een hittebeschermer.

Laat de natuur zijn werk doen

We smeren nogal wat in ons haar. Ga maar na: shampoo, conditioner, mousse, wax, gel. Dat kan best wat minder. Geef je haar de kans om op natuurlijke wijze te herstellen en te groeien. En als je dan toch iets gebruikt, ga dan voor haarverzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten. Blijf je een dagje thuis op de bank? Verwen je haar dan bijvoorbeeld met een oliemasker of serum.