Verzorg je krullen goed voor prachtig haar

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

De een heeft heel kleine krulletjes, de ander van die prachtige grove krullen die als een waterval naar beneden vallen. Krullen zijn prachtig, speels en vergen een heel andere verzorging dan steil haar. Wist je dat het zelfs beter is om je krullen mee te nemen naar de krullenkapper? Het knippen van gekruld haar vergt namelijk een heel andere techniek dan de techniek voor steil haar. Wil je alles uit je krullen halen, dan kies je voor een gespecialiseerde kapper en natuurlijk een heel goede verzorging.

Droog knippen

Je verwacht het niet, maar krullend haar zou eigenlijk niet nat geknipt mogen worden, maar juist droog. Krullen hebben namelijk een heel eigen karakter en dat verschilt per lok. De ene lok krult naar binnen, de andere naar buiten en een derde lok draait net even de andere kant op dan de ander. Dat maakt krullend haar zo leuk. Als het nat geknipt wordt kan de kapper het karakter van de krul niet volgen, waardoor je haar minder mooi valt als het eenmaal gedroogd is. En die krullen moeten juist de show stelen.

Goede verzorging

Daarnaast heeft krullend haar een heel andere verzorging nodig dan steil haar. Was je krullen slechts één tot twee keer in de week om uitdrogen te voorkomen. Breng treatment aan in je haar en kam dit door je krullen voordat je het uitspoelt. Laat het water verder de krul vormen. Verder mag je je haar natuurlijk verzorgen met haarverzorgingsproducten voor krullen om die krullen extra veerkrachtig en glanzend te maken.

Beschermen tegen hitte

Het drogen van krullen kan op twee manieren; aan de lucht en met een föhn voorzien van diffuser. In het laatste geval is het belangrijk om je krullen met een heat protector te beschermen tegen de hitte van de föhn. Je wilt glanzende krullen, geen pluizend haar. Breng de heat protector daarom aan voordat je de föhn gaat gebruiken. Dankzij de diffuser wordt de warmte geleidelijk verdeeld over het haar, zodat je krullen gelijkmatig verwarmd en gedroogd worden. Zet je föhn niet te hoog qua temperatuur om je haar te beschermen en föhn het haar van onderaf. Zo krijg je de mooiste veerkrachtige krullen.

Je eigen stijl

Heb je je krullen goed verzorgd, dan hoef je eigenlijk weinig aan je kapsel te doen. Schud in de ochtend even je haar uit en de krullen vallen vanzelf goed. Misschien spray je er nog wat lak in, maak je een leuke staart of laat je je krullen gewoon lekker hun eigen ding doen. Het zijn tenslotte jouw krullen. Wil je eens wat extra’s doen met je haar, bijvoorbeeld voor een chic feestje, dan kun je je krullen opsteken. Gebruik hiervoor schuifspeldjes of haarklemmetjes. De snelste manier is om je haar bij elkaar te nemen als een paardenstaart, om te draaien en dan de staart met de klem op het achterhoofd vast te zetten. Dit is vooral geschikt voor lang krullend haar. Heb je kort haar, speel dan eens met kleinere klemmetjes. Zet bijvoorbeeld lokken vast met kleine haarklemmen, waardoor je een chic doch speels effect creëert.

Vraag advies

Zit je geregeld met je handen in je gekrulde haar omdat je even niet weet hoe je het moet verzorgen of stylen? Een kapper gespecialiseerd in krullen staat altijd voor je klaar met advies. Of het nu gaat om welke verzorgingsproducten het meest geschikt voor je haar, snelle tips voor nonchalante of juist chique kapsels of welke elastiekjes en haaraccessoires het meest geschikt zijn voor je haar; het beste advies krijg je van een krullenspecialist. Vraag meteen of je je haar zelf zou mogen stylen, zodat je het thuis ook kan. Dan heb je het meeste plezier van je nieuwe chique kapsel

Heb je krullen lief

Krullend haar heeft een heel andere verzorging en styling nodig dan steil haar of haar waar gewoon een mooie slag in zit. Korte krullen, kroezige krullen, zachte krullen en eigenwijze krullen moeten goed verzorgd worden om er prachtig, glanzend en gezond uit te zien. En daarom kies je voor een kapper die alles weet van krullen. Zelfs hoe je die het beste zou kunnen kleuren. Heb je krullen dus lief en kies voor een krullenkapper.